Φωτογραφία απο το μέλος: flora Ένα από τα καλύτερα χουνκιάρ που έχω φάει ποτέ, Αρχικά το είχα φάει στο εστιατόριο του Β. Καλλίδη, το Άνετον, και είχα ενθουσιαστεί κατά τύχη το είδα που το έφτιαξε στη καθημερινή εκπομπή που μαγειρεύει. Για μένα είναι από τους πιο ταλαντούχους σεφ που διαθέτει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Απλή τεχνική, καλά υλικά. Σας την παραθέτω όπως την εκτέλεσε, έτσι την έκανα και εγώ και βγήκε τέλεια. Υλικά - 1 1/2 κιλό αρνίσιο μπουτάκι σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 6 κσ. ελαιόλαδο
- 6 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κσ. πελτέ
- 2 ποτήρια νερό
- λίγη ζάχαρη
- 1 κανελόξυλο
- λίγο αλάτι
Για τον πουρέ
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 κσ. βούτυρο
- 2 κσ. αλεύρι
- 1 κούπα τριμμένο κασέρι
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Εκτέλεση: - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στο φαγητό.
- Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες να λιώσει το αρνάκι και να μείνει με τη σαλτσούλα του.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο μάτι της κουζίνας ή στο γκρίλ του φούρνου γυρνώντας τις από όλες τις πλευρές.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι για να μπορούμε να τις πιάσουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα τους. Ψιλοκόβουμε την ψίχα τους και την ανακατεύουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
- Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το αλεύρι και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και όταν δέσει κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο σύμφωνα με τη γεύση μας και προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι με την ψίχα απο τις μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πλάι στο κρέας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 15552 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |