Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χουνκιάρ μπεγεντί (αρνάκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας)
Χουνκιάρ μπεγεντί (αρνάκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 25/04/10
getattachment.aspx_1
 Φωτογραφία απο το μέλος: flora

Ένα από τα καλύτερα χουνκιάρ που έχω φάει ποτέ,  Αρχικά το είχα φάει στο εστιατόριο του Β. Καλλίδη, το Άνετον, και είχα ενθουσιαστεί κατά τύχη το είδα που το έφτιαξε στη καθημερινή εκπομπή που μαγειρεύει.  Για μένα είναι από τους πιο ταλαντούχους σεφ που διαθέτει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Απλή τεχνική, καλά υλικά.  

Σας την παραθέτω όπως την εκτέλεσε, έτσι την έκανα και εγώ και βγήκε τέλεια.

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό αρνίσιο μπουτάκι σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 6 κσ. ελαιόλαδο
  • 6 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κσ. πελτέ
  • 2 ποτήρια νερό
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 κανελόξυλο
  • λίγο αλάτι

Για τον πουρέ

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κσ. βούτυρο
  • 2 κσ. αλεύρι
  • 1 κούπα τριμμένο κασέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στο φαγητό.
  • Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες να λιώσει το αρνάκι και να μείνει με τη σαλτσούλα του.
  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο μάτι της κουζίνας ή στο γκρίλ του φούρνου γυρνώντας τις από όλες τις πλευρές.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι για να μπορούμε να τις πιάσουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα τους. Ψιλοκόβουμε την ψίχα τους και την ανακατεύουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
  • Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το αλεύρι και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και όταν δέσει κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο σύμφωνα με τη γεύση μας  και προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι με την ψίχα απο τις μελιτζάνες. 
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πλάι στο κρέας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 15552
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 30-04-2010 13:49
 
Κάνω αυτό το φαΐ χρόνια Μικρασιάτισσα γαρ...Στο κρέας πρέπει να μπεί ακόμη γαρύφαλο, δάφνη και λίγο θυμάρι. Τον πουρέ μελιτζάνας τον κάνω έτσι ακριβώς μόνο που λιώνω την μελιτζάνα στο multi είναι πολύ καλύτερα. Είναι μακράν το πιό αγαπημένο μου φαγητό!!! Επίσης για όσους δεν θέλουν αρνί γίνεται πολύ ωραίο και με μοσχάρι.
 
lilalo
2. 30-04-2010 14:04
 
και εμένα μακράν είναι το αγαπημένο μου φαγητό. και κάθε μέρα να το τρώω δεν έχω κανένα πρόβλημα να το τρώω κάθε μέρα. συνδυάζει ότι πιο θεϊκό υπάρχει μελιτζάνα, τομάτα, μπαχαρικά. το φτιάχνω και εγώ με μοσχάρι και είναι εξίσου πολύ καλό. εγώ τη μελιτζάνα την λιώνω με το ειδικό εργαλείο και γίνεται πολύ καλή σε υφή. ευχαριστώ για την παρέμβαση με τα επιπλέον μπαχαρικά, θα το κάνω και έτσι. αχ αξεπέραστη πολίτικη-μικρασιατική κουζίνα. :zzz
 
tkon
3. 02-05-2010 07:37
 
Αγαπημένο φαγητό και για μας :zzz  
Ο πουρές μελιτζάνας μας αρέσει τόσο πολύ που τον φτιάχνουμε ανεξαρτήτως κοκκινιστού...η γλύκα του σε απογειώνει :grin :grin
 
Flora
4. 02-05-2010 10:25
 
Τον πουρέ εκτός από κοκκινιστά με τι άλλα φαγητά έχεις δοκιμάσει να τον συνδυάσεις?
 
tkon
5. 03-05-2010 09:42
 
Με μοσχαράκι κατσαρόλας με μπύρα, με χοιρινή τηγανιά, ακόμη και με κοτόπουλο φούρνου :grin  
Αν του βάλεις δε και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδου (εγώ προτιμώ ψημένο σκόρδο ώστε να έχει φύγει η αψάδα του),και μερικά κριτσίνια στο πλάι, γίνεται ωραίοτατο ντιπ για το ποτάκι σας :grin :grin  
Είπαμε, είμαι φαν της μελιτζάνας :zzz
 
Flora
6. 16-11-2010 11:49
 
Ααααααααααααααααααχχχχχχχχχχχχ χχχχ...μου γύρισαν τα μυαλά! :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/07/10 )