Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Pancakes Νο.03 (από Βρώμη... με αγάπη!)
Pancakes Νο.03 (από Βρώμη... με αγάπη!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Δευτέρα, 26/04/10
oatpanc_420
Υλικά (για 15-18 μεσαία pancakes)

στεγνά υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι βρώμης, βιολογικής γεωργίας
  • 1/2 κούπα αλεύρι λευκό μαλακό μη λευκασμένο, βιολογικής γεωργίας
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • μικρή πρέζα μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • 3 κ. σούπας, ξανθή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

υγρά υλικά:

  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες αγελαδινό
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, βιολογικής κτηνοτροφίας
    * ποσότητα γάλακτος, τόση ώστε να συμπληρωθεί το γιαούρτι σε γάλα και ακόμη 1/3 της κούπας
  • βούτυρο για να αλείφετε το τηγάνι
Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, όλα τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύετε.

* Ρίχνετε το γιαούρτι στην κούπα όπου μετράτε τα υλικά, το ανακατεύετε και συμπληρώνετε με γάλα μέχρι να φτάσει στην ποσότητα της μίας κούπας. Το ρίχνετε σε ένα δεύτερο μικρότερο μπολ, προσθέτετε ακόμη 1/3 της κούπας γάλα και προσθέτετε το αυγό. Ανακατεύετε τα υγρά υλικά με ένα πιρούνι και αφήνετε το μπολ στο πλάι.

Ζεσταίνετε ομοιόμορφα, σε μέτρια φωτιά (στη θέση 3 από το συνολικό 9, της δικής μου εστίας) ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ή το τηγάνι της αρεσκείας σας.

Λίγο πριν το τηγάνι ετοιμαστεί, ρίχνετε στα στεγνά υλικά, το μπολ με τα υγρά και ανακατεύετε, τόσο όσο χρειάζεται τα υλικά να ενωθούν. Αν βλέπετε ότι υπάρχουνε στο μείγμα φουσκάλες ή μικρά σφαιρίδια με αλεύρι, να μην ανακατέψετε περισσότερο, διότι θα βρεθείτε με σφιχτά pancakes...

Ρίχνετε 1-2 κ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι. Το αφήνετε να λιώσει ελαφρά. Για να φτιάξετε  μεσαία pancakes στο μέγεθος, για το κάθε ένα από αυτά, να ξέρετε ότι αντιστοιχεί 1 καλά γεμάτη κ. σούπας μείγμα. Αρχίζετε να ρίχνετε τόσες κουταλιές, όσο χωράει το τηγάνι σας. Προσέξτε όμως, να μην σας κολλήσει η ζύμη του ενός pancake με το άλλο. Προσωπικά, δεν ξεπερνάω τα 4 pancake την φορά...

Τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 2-3 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια τους ή να αρχίζει το μίγμα να σταθεροποιείται. Αναποδογυρίζεται το κάθε πιτάκι και το ψήνεται και από την άλλη πλευρά...

Τα βάζετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον φούρνο ή τα σερβίρετε αμέσως, στα ανυπόμονα μέλη της οικογένεια σας...

Τα απολαμβάνετε με σιρόπι σφενδάμου ή αγάβης, με πετιμέζι, μέλι, μαρμελάδα... ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας...

Καλή σας Απόλαυση...

Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7494
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 30-04-2010 17:08
 
Εβαλα την βρώμη εδώ και λίγο καιρό στην διατροφή μου (λόγω δίαιτας) και ξερω οτι είναι πολύ ωφέλιμη. Με την συνταγή που δίνεις Ελένια θα την τρώει σίγουρα όλη η οικογένεια. 
Το μόνο που μου κάνει εντυπωση στην συνταγή σου είναι το αγελαδινό βούτυρο. Γιατί ζωικό βούτυρο και όχι λάδι? Λογω νοστιμιάς?
 
mariaZ
2. 30-04-2010 20:55
 
mariaZ, το ζωικό βούτυρο είναι ωφέλιμο... περιέχει πολλές και καλές ουσίες, όπως και κάποιες οι οποίες είναι κατά του καρκίνου (προσωπικά, ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιώ ότι παρασκευάζεται σε εργαστήριο π.χ. μαργαρίνες) αν διαβάζεις αγγλικά δες αυτό. Το μόνο που πρέπει είναι το διαβόητο 'παν μέτρο άριστο" και σου το προτείνω άν έχεις παιδιά... απλά ψάξε πιο θα πάρεις, αυτό είναι σημαντικό!!
 
Elenia
3. 30-04-2010 21:19
 
mariaZ, εκεί που γράφω... "σου το προτείνω", εννοώ το βούτυρο και όχι τη ρήση... :zzz  
το έγραψα γρήγορα το πόστ, πάντως ότι χρειαστείς ρώτησε με και αφού έχεις προσθέσει την βρώμη στην διατροφή σου, ετοιμάσου σε 2 ποστ για muffin από βρώμη με... σσσ μυστικό!!  
φιλιά
 
Elenia
4. 30-04-2010 21:55
 
:grin :grin Σε ευχαριστώ Ελένια με κάλυψες πλήρως και με το βούτυρο και με τη ρήση :grin :grin Αναμένω με αγωνία τα muffin..... :roll
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )