Πεντανόστιμες, αρωματικές και πολύ καλοκαιρινές! Τα υλικά μας (για ένα πυρέξ): - 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για την σάλτσα - 4 ντομάτες ώριμες
- 3/4 φλυτζάνι του καφέ λευκό ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται Η σάλτσα
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Μόλις πάρει 3-4 βράσεις προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,την ζάχαρη,τον βασιλικό και το κουκουνάρι.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να "στραγγίσει" το λάδι.
- Σε ένα πυρέξ κάνουμε μία στρώση από μελιτζάνες,ρίχνουμε σάλτσα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα κάθε φορά,συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
- Ψήνουμε για 15-20' λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 8877 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |