Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και βασιλικό
Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και βασιλικό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Κυριακή, 25/04/10

melitzanes_420
Πεντανόστιμες, αρωματικές και πολύ καλοκαιρινές!

Τα υλικά μας (για ένα πυρέξ):
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για την σάλτσα
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 3/4 φλυτζάνι του καφέ λευκό ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται

Η σάλτσα

  • Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  • Μόλις πάρει 3-4 βράσεις προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,την ζάχαρη,τον βασιλικό και το κουκουνάρι.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να "στραγγίσει" το λάδι.
  • Σε ένα πυρέξ κάνουμε μία στρώση από μελιτζάνες,ρίχνουμε σάλτσα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα κάθε φορά,συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
  • Ψήνουμε για 15-20' λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 8897
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 30-04-2010 06:42
 
μμμμ μου αρέσει ο φούρνος, οι μελιτζάνες και η παρμεζάνα. Επίσης μου αρέσει και το κουκουνάρι στη συνταγή  
Φανταστικό love :zzz
 
mariaZ
2. 30-04-2010 20:43
 
Θεά η μελιτζάνα δε το συζητώ, πολύ ωραία συνταγή ψώνισα ήδη τα υλικά θα την φτιάξω αύριο. :)
 
tkon
3. 30-04-2010 20:46
 
Και κάτι που ξέχασα εγώ θα βάλω και λίγες σταφίδες στη συνταγή, από μια κουταλιά της σούπας ξανθές και μαύρες. Ο συνδυασμός γλυκού και αλμυρού πιστεύω ότι θα είναι καλός. Θα σας πω εντυπώσεις αύριο :?
 
tkon
4. 05-05-2010 19:43
 
Οτι καλύτερο και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι με τηγανιτές πατάτες μισό ψωμί μια χωριάτικη με πολύ φέτα και παγωμένη μπύρα, ολα τα λεφτά
 
PANELE
5. 31-05-2010 11:30
 
θεικη συνταγη το εφτιαξα το σαββατο και κερδισα εντυπωσεις!
 
emerald21
6. 31-05-2010 11:30
 
θεικη συνταγη το εφτιαξα το σαββατο και κερδισα εντυπωσεις!
 
emerald21
7. 01-06-2010 13:34
 
Πολύ χαίρομαι emerald!!!! 
Ευχαριστώ! 
Καλό μήνα!
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )