Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα Σοκολάτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 27/04/10
dsc08968_420

Για τους λάτρεις της σοκολάτας.. μία τούρτα σοκόλαση.. που δεν θα σας "λιγώσει" καθόλου!

Τα υλικά μας

Για το παντεσπάνι

  • 30 gr. αλεύρι φαρίνα
  • 40 gr. κακάο
  • 100 gr.ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  Για την επικάλυψη
  • 300 gr. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 50  gr. μαργαρίνη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 σοκολάτα γάλακτος
  • Μερικές φράουλες
 Για το σιρόπι
  • 150 gr. ζάχαρη
  • 150 gr. νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
Για την bitter μούς σοκολάτα
  • 300 gr.κουβερτούρα
  • 200 gr.κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
  • 75 gr. γάλα
Για την μούς σοκολάτα
  • 200 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 gr. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 80 gr. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
Ας δούμε πώς φτιάχνεται

so_420Καταρχήν ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μους και την επικάλυψη, γιατί θέλουν χρόνο για να κρυώσουν και να πήξουν.

Η bitter μούς σοκολάτα

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
  • Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σαν σαντυγί.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί αλλά προσέχουμε να μην βράσει.
  • Το προσθέτουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Όταν κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την σαντυγί σταδιακά ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά.
  • Την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πρίν την χρησιμοποιήσουμε.
Η μούς σοκολάτα
  • Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντυγί και την βάζουμε στο ψυγείο, το ίδιο κάνουμε και με τα ασπράδια των αυγών.
  • Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε την σοκολάτα σιγά-σιγά να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά την σαντυγί και τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με μία σπάτουλα και την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Η επικάλυψη
  • Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα και την βράζουμε.
  • Μόλις φουσκώσει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά και να λιώσει η σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και να πήξει.
Το παντεσπάνι
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Το σιρόπι
  • Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5' λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
  • Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
  • Το ραντίζουμε με το σιρόπι να βραχεί καλά.
  • Προσθέτουμε την bitter μούς και στρώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Βάζουμε από πάνω το επόμενο κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και στρώνουμε την μούς σοκολάτα.
  • Τέλος βάζουμε το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι και ξεκινάμε την επικάλυψη της τούρτας.
  • Με την βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε με την κρέμα όλη την τούρτα και τα πλαϊνά της.
  • Τρίβουμε την σοκολάτα γάλακτος δημιουργώντας φλύδες και προσθέτουμε τις φράουλες.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 11589
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 30-04-2010 21:25
 
Lovestars μας έχεις λιγώσει και μόνο με τη φωτο!! :zzz Μπράβο,για μια ακόμη φορά!!
 
demi
2. 02-05-2010 07:27
 
Μπορείς να μου δώσεις ένα κομματάκι?.... Κόλαση, όντως, η τούρτα σου!
 
Rebekka
3. 30-11-2010 19:30
 
Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΨΙΧΟΥΛΟ
 
sugarmama

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/03/11 )