Για τους λάτρεις της σοκολάτας.. μία τούρτα σοκόλαση.. που δεν θα σας "λιγώσει" καθόλου! Τα υλικά μας Για το παντεσπάνι - 30 gr. αλεύρι φαρίνα
- 40 gr. κακάο
- 100 gr.ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Για την επικάλυψη - 300 gr. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 150 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
- 50 gr. μαργαρίνη
- 3-4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
- Για το γαρνίρισμα
- 1 σοκολάτα γάλακτος
- Μερικές φράουλες
| | Για το σιρόπι - 150 gr. ζάχαρη
- 150 gr. νερό
- 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
Για την bitter μούς σοκολάτα - 300 gr.κουβερτούρα
- 200 gr.κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
- 75 gr. γάλα
Για την μούς σοκολάτα - 200 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 gr. κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 80 gr. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
|
Ας δούμε πώς φτιάχνεται Καταρχήν ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μους και την επικάλυψη, γιατί θέλουν χρόνο για να κρυώσουν και να πήξουν. Η bitter μούς σοκολάτα
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
- Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σαν σαντυγί.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί αλλά προσέχουμε να μην βράσει.
- Το προσθέτουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Όταν κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την σαντυγί σταδιακά ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά.
- Την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πρίν την χρησιμοποιήσουμε.
Η μούς σοκολάτα
- Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντυγί και την βάζουμε στο ψυγείο, το ίδιο κάνουμε και με τα ασπράδια των αυγών.
- Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την σοκολάτα σιγά-σιγά να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά την σαντυγί και τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με μία σπάτουλα και την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Η επικάλυψη
- Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα και την βράζουμε.
- Μόλις φουσκώσει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά και να λιώσει η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και να πήξει.
Το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Το σιρόπι
- Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5' λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
- Το ραντίζουμε με το σιρόπι να βραχεί καλά.
- Προσθέτουμε την bitter μούς και στρώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Βάζουμε από πάνω το επόμενο κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και στρώνουμε την μούς σοκολάτα.
- Τέλος βάζουμε το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι και ξεκινάμε την επικάλυψη της τούρτας.
- Με την βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε με την κρέμα όλη την τούρτα και τα πλαϊνά της.
- Τρίβουμε την σοκολάτα γάλακτος δημιουργώντας φλύδες και προσθέτουμε τις φράουλες.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 11589 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |