Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ λεμονιού Νο.03 (με σιρόπι και λευκή σοκολάτα)
Κέικ λεμονιού Νο.03 (με σιρόπι και λευκή σοκολάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από demi   
Τρίτη, 27/04/10
img_2809_420

Υπέροχο κέικ, βασική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, στην οποία έκανα μερικές προσθήκες.

Υλικά:
  • 1 φλ.τσ.βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ.τσ.καστανή ζάχαρη
  • 3 φλ.τσ.μαλακό αλεύρι
  • 1 φακ.baking
  • 4 μέτρια αυγά
  • ξύσμα από 1-2 λεμόνια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

για το σιρόπι:

  • 2 φλ.τσ.ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ.τσ.νερό
  • 3 κ.σ.χυμός λεμονιού
  • λίγη φλούδα λεμονιού

για την επικάλυψη:

  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 100gr λευκή σοκολάτα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βιτάμ να διαλυθεί. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι ανακατεμένο με το baking εναλλάξ με τα αυγά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και ψήνουμε στη μεσαία θέση, μόνο στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια με μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι, τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ-πριν το ξεφορμάρουμε-ολόγυρα, όσο περισσότερο μπορούμε.
  • Βράζουμε το νερό για το σιρόπι με τη ζάχαρη, τον χυμό και τη φλούδα του λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει αρκετά λεπτά, να "δέσει".
  • Στη συνέχεια, αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα, περιχύνουμε το κρύο κέικ με το καυτό σιρόπι. Εγώ ξεφορμάρω το κέικ να ξεκολλήσει τελείως, το ξαναγυρνάω στη φόρμα και ρίχνω μέσα το σιρόπι (μια φορά που το σιρόπιασα εκτός φόρμας, δεν έγινε το ίδιο καλό.).
  • img_2805_420Αφήνουμε για αρκετές ώρες - αν το φτιάξετε βράδυ, αφήστε το όλη τη νύχτα.
  • Όταν το ξεφορμάρουμε ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε μέσα της τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε το ξύσμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα και μετά περιχύνουμε το κέικ μας (εγώ βιάστηκα λίγο, δεν είχε σφίξει αρκετά και γι'αυτό "έτρεξε").

Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 8049
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 01-05-2010 23:12
 
miam miam!!!!Τέλειο μου αρέσει πολύ το λεμόνι στα κέικ κ το σιρόπι!!!Εύγε! :grin
 
lovestars
2. 12-05-2010 13:47
 
to eftiaksa prin liges meres kai bgike polu kalo,alla thelei na to trupiseis kala kai na tou baleis ooooolo afto to siropi. 
egw ekana to lathos,epeidi mou fanike polu,na min riksw olo to siropi kai den eixe siropiastei swsta k pantou. 
episis pistebw pws me gala anti gia giaoyrti isws vgei kalutero? 
thx gia th suntagh :)
 
crystal
3. 12-05-2010 14:58
 
Να'σαι καλά Crystal.Όντως πρέπει να το τρυπήσεις καλά αλλά και να το αφήσεις αρκετά στη φόρμα αφού το σιροπιάσεις.Για το γάλα αντί για γιαούρτι δεν ξέρω,δεν το έχω δοκιμάσει.Αν τύχει και το κάνεις εσύ ,πες μου :)
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός