Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σάλτσα Πέστο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κουκουνάρια
1 φλιτζάνι φυλλάρακια φρέσκο βασιλικό
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
11/2 κουτάλι φρεσκοτριμμένο τυρί ρομάνο

Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι 1 κουταλάκια λάδι σε χαμηλή με μετριά θερμοκρασία.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι,ρίχνετε τα κουκουνάρια.
Τα τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα (περίπου μισό λέπτο),προσέχοντας να μην κολλήσουν.
Στεγνώνετε τα κουκουνάρια σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Ξεπλένετε καλά το βασιλικό,πετάτε τα κοτσάνια,και τον σουρώνετε
Πατήστε τα φυλλαράκια του βασιλικού καλά μέσα στο φλιτζάνι ώστε να χωρέσει όσο πιο πολλά γίνεται
Βάζετε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια,το βασιλικό,το σκόρδο και το αλάτι.
Τα χτυπάτε στο μπλέντερ και σιγά σιγά προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά.
Η σάλτσα είναι ιδανική για ζεστά,βουτυρωμένα ζυμαρικά.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )