Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζυμαρικά al Capone Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τρίτη, 27/04/10
Υλικά :
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • ½ κιλό κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 250 γραμ. μπέικον καπνιστό ή παντσέτα καπνιστή
  • 125 ml λάδι
  • 125 ml κρασί λευκό
  • Λίγο βούτυρο για τα μακαρόνια
  • 6 τομάτες τριμμένες  στο τρίφτη
  • 1 κουτάκι μικρό πελτέ κύκνος
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 1 κούπα τριμμένο μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει  και σωτάρουμε καλά τον κιμά.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και αυτά.  Προσθέτουμε το καπνιστό μπέικον και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρουν όλα τα υλικά ένα ωραίο χρώμα.  Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού , συνεχίζουμε ρίχνοντας τη τομάτα,  τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι και βράζουμε το φαγητό για περίπου μισή ώρα  ή όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί ο κιμάς.

Βράζουμε ότι ζυμαρικό θέλουμε, σε αλατισμένο νερό  και το χρόνο που αναφέρεται πάνω στη συσκευασία.   Τα σουρώνουμε, και τα βάζουμε σε ένα κατά προτίμηση στρογγυλό πυρέξ ρίχνουμε από πάνω  λίγο λιωμένο βούτυρο και τη κούπα ξυσμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά, από πάνω βάζουμε τον κιμά και τελειώνουμε με το τριμμένο μετσοβόνε.  Ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα περίπου στου 180 – 200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο και μέχρι να λιώσει ωραία το τυρί.

Καλή όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7403
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/07/10 )