Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Τζιγεροσαρμάδες Νο.02 (παππούδα)
Τζιγεροσαρμάδες Νο.02 (παππούδα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από PANELE   
Σάββατο, 01/05/10
dsc02247_420

Πήγα στο κρεοπωλείο για κιμά και είδα μια ολοφρεσκια αρνίσια συκωταριά να κρέμεται. Ρώτησα αν είχε σκέπες και τα αγόρασα για να φτιάξω τζιγεροσαρμά ή αλλιώς στα μέρη μας την λέμε παπούδα.

Υλικά που χρειαζόμαστε 
  • 1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά
  • 3 μεγάλες σκέπες από αρνί ή κατσίκι
  • 4 ή 5 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • δυόσμο
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι Καρολίνα
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 7 - 10 αυγά
  • 2 λεμόνια

Ετοιμάζουμε τα υλικά για την γέμιση

  1. Κόβουμε την συκωταριά σε πολύ μικρά κομματάκια
  2. Ξεπλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια
  3. Ξεπλένουμε και κόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο
  4. Στύβουμε τα λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την συκωταριά για 10 περίπου λεπτά ξαφρίζοντας την. Την βγάζουμε και την στραγγίσουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι
  3. Μετά απο λίγη ώρα αφού μαραθεί, ρίχνουμε την κομμένη συκωταριά και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον δυόσμο, την ρίγανη, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, αλάτι και λίγο παραπάνω πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο νερό μέχρι να φουσκώσει λίγο το ρύζι (περίπου 20 λεπτά)
  6. Κατεβάζουμε απο την φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για να μπορέσουμε να το κάνουμε σαρμά. Στο χρονικό αυτό διάστημα ετοιμάζουμε το υλικό για ανάμεσα στις παππούδες

Ετοιμασία υλικού για ανάμεσα στις παππούδες

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ή μία κατσαρολίστα ρίχνουμε το γιαούρτι τα αυγά αλάτι λίγο πιπέρι και τον χυμό απο τα λεμόνια
  2. τα ανακατεύουμε πολύ καλα με ένα μίξερ. Άν θέλετε βάζετε περισσότερα αυγά
  • Στη συνέχεια αφού έχει κρυώσει το μείγμα της γέμισης κάνουμε τους τζιγεροσαρμάδες σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια τυλίγοντας τα με την σκέπη.
  • dsc02246_420

    Η σκέπη θα πρέπει να αγκαλιάζει καλά την γέμιση.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ανάμεσα τους ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με το γιαούρτι.
  • Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμο.

Είναι πολύπλοκο φαγητό αλλά αξίζει τον κόπο

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 4224
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 05-05-2010 09:43
 
Μπράβο Panele, φαίνεται νοστομότατο. Δεν είναι πολύ μπελαλίδικο όμως;; :x
 
mariae
2. 05-05-2010 09:44
 
Τέλειοοοοο!!!! :upset :upset :upset Με ξελύγωσες Panele! Το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο έδεσμα και ομολογώ ότι είναι σούπερ!
 
Mary
3. 05-05-2010 11:58
 
Πραγματικά η φωτογραφία είναι άκρως δελεαστική. Μπράβο Panele. :upset
 
mariaZ
4. 05-05-2010 19:31
 
Πράγματι είναι πολύπλοκο,ομως είναι και πάρα πολύ νόστιμο.Και αφού είμαι σίγουρος πως είστε μερακλούδες, τότε είμαι σίγουρος οτι, μπορείτε άνετα να το κάνετε
 
PANELE
5. 06-05-2010 19:37
 
Panele τρομερή η παππούδα.Η καταγωγή μου είναι από Σέρρες-αν και έχω φύγει εδώ και πάρα πολλά χρόνια-και το φτιάχνουνε κι εκεί.Το φτιάχνει πάντα το Πάσχα η μητέρα μου,εγώ δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ.
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )