Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπιφτέκια γαλοπούλας της Ντίνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Δευτέρα, 03/05/10

Έχω δοκιμάσει τις άπειρες συνταγές για μπιφτέκια γαλοπούλας αλλά καμία δεν με ικανοποιούσε.  Το κρέας της γαλοπούλας είναι κατά τη γνώμη μου ιδιαίτερα άνοστο από μόνο του και το αποτέλεσμα που έπαιρνα από τις διάφορες συνταγές ήταν μάλλον μέτριο.

Έτσι προσπάθησα και έφτιαξα μια δική μου συνταγή που μου αρέσει πάρα πολύ, γίνονται πολύ μυρωδάτα και τρώγονται και από την οικογένεια που μέχρι πρόσφατα ότι μπιφτέκια γαλοπούλας έφτιαχνα τα σνόμπαραν ως άνοστα ή φαγητά για άρρωστους.

Υλικά:
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • ½  φλ. τριμμένο κολοκύθι
  • ½ φλ. τριμμένο καρότο
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλ. τριμμένη πιπεριά πράσινη
  • ½ φλ. τριμμένη πιπεριά κόκκινη
  • 1 φλ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού ή γαλέτα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μπαχαρικά για κοτόπουλο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. λάδι
Οδηγίες
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια  στο επιθυμητό μας μέγεθος (εγώ τα κάνω περίπου 100 γραμ. το καθένα), και αν υπάρχει χρόνος τα αφήνουμε στο ψυγείο όσο το δυνατό περισσότερο μπορούμε.
  • Βάζουμε σε γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και ψήνουμε τα μπιφτέκια.  Θέλει προσοχή γιατί εύκολα μπορεί να στεγνώσουν.

Σημείωση: Τα υλικά εκτός του κιμά μπορείτε να τα πολτοποιήσετε και στο multi (γίνεται ένας πηκτός πολτός), παίρνουν πολύ ωραίο χρώμα και πλάθονται καλύτερα (είναι πιο συμπαγή χωρίς να είναι σκληρά)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10718
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 10-05-2010 06:13
 
Φαίνεται εξαιρετική η συνταγή και πολύ θρεπτική. Θα την δοκιμάσω
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/05/12 )