Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κοτόπιτα Νο.07 Μαγιάτικη (Κοτοστεφανόπιτα )
Κοτόπιτα Νο.07 Μαγιάτικη (Κοτοστεφανόπιτα ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 01/05/10
image0136_420
Υλικά (για τα 3 χοντρά χωριάτικα φύλλα)
  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι απλό
  • ½ κουταλιές ξύδι
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • χλιαρό νερό όσο πάρει για ζύμη λεία μαλακιά σαν μεταξωτή
  • ½ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
  • 1 πρέζα σόδα ποτού

Για την γέμιση:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο και ψιλοκομματιασμένο.
  • 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 4 καρδιές αγκινάρες σε κυβάκια βρασμένες
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 ποτήρια ζωμό κότας
  • 4 αυγά
  • 2 καρότα κυβάκια
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 200 γραμ. γκούντα
  • 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • μαντζουράνα και
  • λουλουδάκια με χαμομήλι μουλιασμένα αποβραδίς στον ζωμό
Εκτέλεση
  • Ανοίγω τα τρία χοντρά φύλλα .Παίρνω τα 2 από αυτά ξεχωριστά λαδωμένα
  • Και τοποθετώ την ζύμη και κάνω 2 χοντρά ρολά στριφτάρια για δύο στεφάνια, ακολουθώντας τα παρακάτω:
  • Ανακατεύω τα υλικά όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, και τα τυλίγω σαν ρολό στριφτάρι στα φύλλα.
  • Με το τρίτο φύλο σχεδιάζω φύλλα κλαδάκια λουλούδια και πουλιά και με λίγο νεράκι τα κολλάω επάνω και γύρω -γύρω στα στεφάνια.
  • Την λαδώνω με ένα πινέλο με λάδι νερό και γάλα εβαπορέ και κατ΄ευθείαν στον φούρνο. Ψήσιμο στους 20ο Κ . μέχρι να ροδίσει

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7084
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )