Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σολωμός με σπαράγγια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 03/05/10
_____

Αυτό το καταπληκτικό πιάτο το βρήκα στο περιοδικό RealFood. Είναι πολύ γρήγορο, εύκολο και εξαιρετικά μυρωδάτο και γευστικό.

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 φιλέτα σολομού με την πέτσα τους
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • ½ κ. φρέσκα σπαράγγια, ζεματισμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γλ. corn flour
  • ½  κούπα σόγια
  •  2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. γλυκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1κ.γλ. σε σκόνη
Εκτέλεση
  • Σε ένα γυάλινο μπωλ ανακατεύουμε τη σόγια, το μέλι, το κρασί, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το ψάρι και μαρινάρουμε για 1-2 ώρες, στο ψυγείο.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε το ψάρι να ψηθεί με το δέρμα από κάτω, σε δυνατή φωτιά για 3’. Γυρίζουμε τα φιλέτα προσεκτικά, και ψήνουμε για 1’ ακόμη. Αφαιρούμε από το τηγάνι  και τα αφήνουμε στην άκρη.
dsc_0458dsc_0466dsc_0469
  • Σε κατσαρολάκι σουρώνουμε τη μαρινάτα  και τη φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
  • Στο μεταξύ σε άλλο αντικολλητικό λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε τα σπαράγγια με το σουσάμι (αφού τα έχουμε από πριν ζεματίσει για 1’ λεπτό σε βραστό νερό και σουρώσει).

Σερβίρουμε αμέσως το σολομό με τα σπαράγγια, περιχύνουμε με τη σάλτσα της μαρινάτας και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 9513
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 08-05-2010 13:15
 
Τρελενόμαστε όλοι για σολομω. Φαίνεται τέλεια η συνταγή. Θα δοκιμαστεί το συντομόρερο. ευχαριστούμε :grin
 
christia
2. 08-05-2010 15:32
 
Όταν είδα την φωτογραφία και τον τίτλο, πριν ακόμα δω το όνομα ήξερα ποιός είναιο δημιουργός...........Μπράβο βρε Φλώρα μου για άλλη μια φορά.
 
ekaterini
3. 08-05-2010 18:01
 
Αχχχ...πολύ νόστιμο φαίνεται!
 
Marinaki
4. 09-05-2010 06:32
 
μμμμ εξαιρετική δημιουργία Φλο!!! :upset
 
mariaZ
5. 09-05-2010 07:47
 
Μαρινάκι, είναι εξαιρετικά νόστιμο, η μαρινάτα του δίνει εκπληκτικό άρωμα και γεύση! Να το δοκιμάσετε ;) 
Σας ευχαριστώ, κορίτσια :)
 
Flora
6. 09-05-2010 10:32
 
Όπως λέει κι η Κάτια από τον τίτλο κατάλαβα σε ποια ανήκει η συνταγή! 
Συγχαρητήρια Φλώρα και σε ευχαριστώ γιατί μου έδωσες μια ακόμη ιδέα για σπαράγγια, αυτό τον καιρό μας έχει πιάσει μια μανία με αυτά.
 
xanthibax
7. 09-05-2010 11:09
 
Μπράβο Φλώρα! Άλλη μια εξαιρετική συνταγή μας έδωσες. Τα σπαράγγια μου αρέσουν πολύ και ο συνδυασμός θα είναι σίγουρα τέλειος. 
Όλοι πλέον καταλαβαίνουμε από τον τίτλο και τις φωτό τις συνταγές σου.
 
voula
8. 10-05-2010 08:24
 
Με καταλάβατε ε? :grin :grin  
Είμαστε ψαροφαγάδες, τι να κάνουμε :zzz  
Ξανθούλα, θα περιμένω εντυπώσεις.
 
Flora
9. 10-05-2010 10:43
 
Φανταστική συνταγή! :zzz  
Νόστιμη και με πολλές βιταμίνες (σολομός+σπαράγγια). 
Πολύ gourmet συνδυασμός! 
Ευχαριστούμε Flora :)
 
nayia
10. 12-05-2010 08:10
 
Όπως τα λες, nayia, και επιπροσθέτως είναι και πολύ ευπαρουσίαστο πιάτο ;) 
Να 'σαι καλά :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )