Αυτό το καταπληκτικό πιάτο το βρήκα στο περιοδικό RealFood. Είναι πολύ γρήγορο, εύκολο και εξαιρετικά μυρωδάτο και γευστικό.
Υλικά (για 2 άτομα) - 2 φιλέτα σολομού με την πέτσα τους
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- ½ κ. φρέσκα σπαράγγια, ζεματισμένα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γλ. corn flour
- ½ κούπα σόγια
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. γλυκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1κ.γλ. σε σκόνη
Εκτέλεση - Σε ένα γυάλινο μπωλ ανακατεύουμε τη σόγια, το μέλι, το κρασί, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το ψάρι και μαρινάρουμε για 1-2 ώρες, στο ψυγείο.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε το ψάρι να ψηθεί με το δέρμα από κάτω, σε δυνατή φωτιά για 3’. Γυρίζουμε τα φιλέτα προσεκτικά, και ψήνουμε για 1’ ακόμη. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρολάκι σουρώνουμε τη μαρινάτα και τη φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- Στο μεταξύ σε άλλο αντικολλητικό λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε τα σπαράγγια με το σουσάμι (αφού τα έχουμε από πριν ζεματίσει για 1’ λεπτό σε βραστό νερό και σουρώσει).
Σερβίρουμε αμέσως το σολομό με τα σπαράγγια, περιχύνουμε με τη σάλτσα της μαρινάτας και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13542 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |