Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Muffins βρώμης, με mascarpone και πεκάν
Muffins βρώμης, με mascarpone και πεκάν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Τετάρτη, 05/05/10
mufmasca_420
Υλικά (για 9 muffin)  
  • 70 γρ. αλεύρι βρώμης, βιολογικής γεωργίας
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • μια μικρή πρέζα μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη, από ζαχαροκάλαμο
  • 1/6 κ. γλυκού βανίλια bourbon
  • 1 αυγό, βιολογικής κτηνοτροφίας
  • 150 ml  γάλα πλήρες
  • 50 γρ. καβουρδισμένα πεκάν
  • * λίγη μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Καβουρδίζετε στον φούρνο, στην 3η θέση από κάτω μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πεκάν, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καστανό χρώμα, ανακατεύοντας τα μια φορά. Τα βάζετε στο πλάι να κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια με ένα γουδί ή με το μίξερ.

Τοποθετείτε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τα φορμάκια με το μείγμα για muffin, στην πρώτη θέση από κάτω.

Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετε το αλεύρι, την baking και το αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους και τα αφήνετε στο πλάι για αργότερα.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την ζάχαρη, χτυπάτε καλά το μείγμα, προσθέτετε την βανίλια, ανακατεύετε και ρίχνετε το αυγό. Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε καλά το μείγμα σχεδόν μέχρι να ασπρίσει.

Σε μια μεγάλη κούπα, με ένα κουτάλι ανακατεύετε το τυρί μασκαρπόνε και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε καλά τα δυο αυτά υλικά, ούτως ώστε σχεδόν να ομοιογενοποιηθούν.

Αφού ανακατέψετε το τυρί με το γάλα, το ρίχνετε στο μείγμα με το αυγό και το ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε 2 γεμάτες κουταλιές από τα σπασμένα πεκάν (τα υπόλοιπα τα κρατάτε για γαρνίρισμα), ανακατεύετε και με μια κίνηση ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά. Με την σπάτουλα και με ελάχιστες κινήσεις ενσωματώνετε το αλεύρι στα υγρά υλικά -μην ξεχνάτε ότι για αφράτα κεκάκια, είναι προτιμότερο να υπάρχουν και σφαιρίδια αλευριού στο μείγμα σας. Αρχίζετε να γεμίζετε τα φορμάκια, αφού πρώτα τα έχετε επενδύσει με καραμελόχαρτα. Προσωπικά, χρησιμοποιώ δυο μεγάλες κουταλιές για κάθε muffin. Αν θελήσετε να προσθέσετε και την μαρμελάδα, τότε αφού βάλετε την πρώτη μεγάλη κουταλιά στα φορμάκια, ρίξτε από πάνω με ένα μικρό κουταλάκι λίγη μαρμελάδα φράουλα και συμπληρώστε με το δεύτερο μεγάλο κουτάλι μίγματος από πάνω... έτσι σε κάθε κέντρο από τα κεκάκια, θα κρύβεται ένα γλυκό μυστικό...μμμ!

Βάζετε τα φορμάκια πάνω σε μια λαμαρίνα για μπισκότα ή σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 35 λεπτά ή έως ότου ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο τους. Σβήνετε τον φούρνο και τα αφήνετε μέσα για άλλα 2-3 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και μετά από 1 λεπτό τα βγάζετε και από τις φόρμες τους, τοποθετώντας τα επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν...

Καλή σας Απόλαυση...
Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6974
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-05-2010 07:36
 
Καταπληκτικά :eek  
Πολύ διαφορετικά και η ιδέα της μαρμελάδας στο κέντρο τους μου άρεσε πολύ!!! Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )