Επιλογές μελών
Πέμπτη, 02/05/24
Βασικό Μενού
Αρχική Συνταγές μελών Ζαχαροπλαστική - Κέικ Muffins βρώμης, με mascarpone και πεκάν
Muffins βρώμης, με mascarpone και πεκάν |
Έχει υποβληθεί από Elenia | ||||||||||||||||
Τετάρτη, 05/05/10 | ||||||||||||||||
Υλικά (για 9 muffin)
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνεται τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Καβουρδίζετε στον φούρνο, στην 3η θέση από κάτω μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πεκάν, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καστανό χρώμα, ανακατεύοντας τα μια φορά. Τα βάζετε στο πλάι να κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια με ένα γουδί ή με το μίξερ. Τοποθετείτε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τα φορμάκια με το μείγμα για muffin, στην πρώτη θέση από κάτω. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετε το αλεύρι, την baking και το αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους και τα αφήνετε στο πλάι για αργότερα. Σε ένα μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την ζάχαρη, χτυπάτε καλά το μείγμα, προσθέτετε την βανίλια, ανακατεύετε και ρίχνετε το αυγό. Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε καλά το μείγμα σχεδόν μέχρι να ασπρίσει. Σε μια μεγάλη κούπα, με ένα κουτάλι ανακατεύετε το τυρί μασκαρπόνε και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε καλά τα δυο αυτά υλικά, ούτως ώστε σχεδόν να ομοιογενοποιηθούν. Αφού ανακατέψετε το τυρί με το γάλα, το ρίχνετε στο μείγμα με το αυγό και το ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε 2 γεμάτες κουταλιές από τα σπασμένα πεκάν (τα υπόλοιπα τα κρατάτε για γαρνίρισμα), ανακατεύετε και με μια κίνηση ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά. Με την σπάτουλα και με ελάχιστες κινήσεις ενσωματώνετε το αλεύρι στα υγρά υλικά -μην ξεχνάτε ότι για αφράτα κεκάκια, είναι προτιμότερο να υπάρχουν και σφαιρίδια αλευριού στο μείγμα σας. Αρχίζετε να γεμίζετε τα φορμάκια, αφού πρώτα τα έχετε επενδύσει με καραμελόχαρτα. Προσωπικά, χρησιμοποιώ δυο μεγάλες κουταλιές για κάθε muffin. Αν θελήσετε να προσθέσετε και την μαρμελάδα, τότε αφού βάλετε την πρώτη μεγάλη κουταλιά στα φορμάκια, ρίξτε από πάνω με ένα μικρό κουταλάκι λίγη μαρμελάδα φράουλα και συμπληρώστε με το δεύτερο μεγάλο κουτάλι μίγματος από πάνω... έτσι σε κάθε κέντρο από τα κεκάκια, θα κρύβεται ένα γλυκό μυστικό...μμμ! Βάζετε τα φορμάκια πάνω σε μια λαμαρίνα για μπισκότα ή σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 35 λεπτά ή έως ότου ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο τους. Σβήνετε τον φούρνο και τα αφήνετε μέσα για άλλα 2-3 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και μετά από 1 λεπτό τα βγάζετε και από τις φόρμες τους, τοποθετώντας τα επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν... Καλή σας Απόλαυση... Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6974 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023