Καλησπέρα κορίτσια, το Σάββατο δοκίμασα μια συνταγή του Μαμαλάκη από το περιοδικό του Olive που έλεγε για ξυδάτες σαρδέλες εγώ το έκανα με γαύρο και έγινε φοβερό και σας λέω την συνταγή. Υλικά : - 1/2 κιλό γαύρο καθαρισμένο και πλυμένο
- αλάτι χοντρό
- ξύδι
- ρίγανη
- λάδι (καλύτερα σπορέλαιο που στο ψυγείο δεν παγώνει)
- προαιρετικά, σκόρδο (εγώ δεν έβαλα)
Εκτέλεση - Παίρνω ένα γυάλινο μπολ με καπάκι και βάζω στρώσεις γαύρος-αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γαύρος, και τελειώνω με αλάτι. Το βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Στην συνέχεια τον ξεπλένω με μπόλικο νερό τον σκεπάζω με ξύδι, τον αφήνω για 14 ώρες
- Στην συνέχεια αδειάζω το ξύδι, τον σκεπάζω με λάδι και τον αφήνω για μια εβδομάδα και είναι μούρλια.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9889 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |