Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, μανιτάρια και ούζο
Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, μανιτάρια και ούζο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τρίτη, 11/05/10

Μία καταπληκτική σαλάτα που μπορεί να συνοδέψει άνετα το ουζάκι ή την μπυρίτσα μας στη βεράντα, μπορεί να σταθεί εξαιρετικά και σε μπουφέ

Υλικά
  • 1 ½  πακέτο καπνιστής πέστροφας  κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 140 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ.  χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Για το ντιπ

  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μάραθος
  • 8 κ.σ. κατίκι (240 γρ.)
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. λεμόνι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομμάτια της πέστροφας με τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι, και περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντιπ καλά και το ρίχνουμε στο μείγμα της πέστροφας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

 Σερβίρετε με κριτσίνια, παξιμαδάκια κρητικά, ή φρυγανισμένο ψωμί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6189
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 16-05-2010 07:16
 
μμμ ωραία πρόταση. Πες μου κάτι τα μανιτάρια ωμά θα τα βάλουμε? Φρέσκα ή κονσέρβα?  
Μου αρέσει πολύ και το ντιπ το οποίο πιστεύω οτι θα ταιριάξει και σκέτο ίσως με κριτσίνια
 
mariaZ
2. 16-05-2010 11:42
 
καλημέρα και ευχαριστώ. Εγώ χρησιμοποιώ φρέσκα λευκά μανιτάρια, τα οποία κόβω σε φετάκια. Στην ουσία η πέστροφα και τα μανιτάρια μαρινάρονται μέσα στο λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο, και παράλειψη μου που δε το έγραψα και σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις καλό είναι να τα αφήνουμε καμιά ώρα και παραπάνω ίσως. Το δε ντιπ είναι καταπληκτικό και από μόνο του ως ντιπ με λαχανικά, ελιές, τουρσιά.
 
tkon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/07/10 )