Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Black Forest των 5’ λεπτών (σε ποτήρι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 16/05/10

Πανεύκολο γλυκό των 5’ λεπτών και καθόλου δύσκολο. Χρησιμοποιούμε ως βάση κέικ σοκολάτας φρέσκο ή μπαγιάτικο (θέλει τουλάχιστον μιας ημέρας) , ή έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας. Ο χρόνος παρασκευής και προετοιμασίας δε ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 30”

Υλικά
  • 6 φέτες κέικ σοκολάτα ή 1 δίσκος παντεσπάνι σοκολάτας έτοιμος
  • 400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια κιρς ή κονιάκ
  • Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση: 
  • Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά.
  • Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που  θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι.
  • Παίρνουμε έξι ποτήρια με πόδι. 
  • Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι.
  • βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε ωραίες φλοίδες σοκολάτας  (εγώ χρησιμοποιώ το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες)  

Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο, αν θέλουμε. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15282
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-05-2010 22:09
 
Μου αρεσουν παρα πολυ αυτα τα ευκολα και εντυπωσιακα γλυκα!Μπραβο σου!
 
margarita79
2. 18-05-2010 09:11
 
Ημουν σίγουρη οτι θα το έχει φτιάξει η Margie μας αλλά ξεγελάστηκα :grin :grin Μπράβο για μια ακόμη φορά tkon έξοχο το γλυκάκι :zzz
 
mariaZ
3. 20-05-2012 00:24
 
ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω ;)
 
pcmedical
4. 21-08-2012 21:39
 
τελειο το γλυκακι
 
ranni

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/04/11 )