Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρύα κρέμα εσπρέσσο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 16/05/10

Τώρα το καλοκαίρι τα εύκολα δροσερά γλυκάκια είναι ότι πρέπει για δροσιά εκτός βέβαια από το παγωτό που δε το συζητάμε είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού και όλων των εποχών μακράν.  Το γλυκάκι που σας περιγράφω εκτός ότι είναι πανεύκολο, γρήγορο, είναι πολύ γευστικό και με πολύ φίνα γεύση.

Υλικά
  • 400ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
  • 500 gr μασκαρπόνε
  • 250 gr σαβαγιάρ
  • 1 φλ. δυνατό καφέ εσπρέσο (αν δεν έχετε εσπρεσιέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καφέ εσπρέσο στιγμής)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 σφηνάκια λικέρ καφέ
  • 5-6 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε, την κρέμα, τη ζάχαρη και το λικέρ μέχρι να γίνουν μια απαλή και αφράτη κρέμα.
  • Παίρνουμε 6 μπολ του παγωτού.

Στήνουμε το γλυκό ως εξής :

  • Σπάμε τα σαβαγιαρ στα δύο ή τρία κομμάτια κα τα βουτάμε γρήγορα γρήγορα για να μη μουλιάσουν τελείως στον καφέ, κατόπιν βάζουμε μια στρώση κρέμα, άλλη μια στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα που αν έχουμε και κορνέ μπορούμε να δημιουργήσουμε ωραίο σχέδιο από πάνω. 
  • Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

 Για όσους δεν τους αρέσει η κουβερτούρα μπορούμε να καραμελώσουμε αμύγδαλα να τα τρίψουμε στο multi και να πασπαλίσουμε.  Αν το κάνουμε με τα αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε και λίγο αμύγδαλο ενδιάμεσα στις στρώσεις κρέμας μπισκότων


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5945
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/05/10 )