Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Καριόκες Νο.04 (γευστικότατες της dolly's)
Καριόκες Νο.04 (γευστικότατες της dolly's) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από dolly   
Τρίτη, 18/05/10
total
 Δοσολογία / Υλικά: (43 τεμάχια / 1.800 γραμμάρια)

Σιρόπι:

  • 1½ φλυτζ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη

Γέμιση:

  • 400 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 300 γρ. φρυγανιά ή τσουρέκι τριμμένο
  • 3 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
  • 1½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη

Επικάλυψη σοκολάτας:

  • 350-400 γρ. κουβερτούρα
  • ½ λίτρο γάλα φρέσκο 2% λιπαρά (όσο χρειαστεί θα μπει)
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο (γυαλίζει πάρα πολύ ωραία)

Σκεύη:

  • Μπολ μεταλλικό ή πυρίμαχο ή γυάλινο (όχι πλαστικό!!!!)
  • Λαδόκολα
  • Αλουμινόφυλλο
Εκτέλεση:

Φτιάχνω το σιρόπι
  • Τοποθετώ τα υλικά σε κατσαρολάκι και μόλις η ζάχαρη λιώσει και αρχίζει να δένει το σιρόπι, το σβήνω.

Φτιάχνω τη γέμιση

  • Τρίβω τα καρύδια και τη φρυγανιά και ανακατεύω καλά σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Στη συνέχεια ρίχνω το σιρόπι στο μείγμα της γέμισης και ανακατεύω ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  • (Απαγόρεψα το πλαστικό για λόγους υγείας, διότι θα μπει το καυτό σιρόπι και θα καίει η γέμιση)

Αφήνω την γέμιση να κρυώσει λίγη ώρα και στη συνέχεια την πλάθω σφιχτά:

  • 1η επιλογή: Σε ρολό τοποθετώντας το σε αλουμινόφυλλο και τυλιγμένο το βάζω στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει ώστε να κόβεται φέτες με το μαχαίρι.
  • 2η επιλογή: Σε λεπτές ροζέτες (σαν κεφτεδάκια) και δεν χρειάζεται ψυγείο.

Επικάλυψη σοκολάτας

  • Σε μπεν-μαρί ή σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω την κουβερτούρα ρίχνω το λάδι και λίγο γάλα και ανακατεύω συχνά ώστε η σοκολάτα να μην σβολιάσει και να είναι ομοιόμορφη, και ελαφρώς ρευστή.

Ανακατεύω την σοκολάτα πάρα πολύ συχνά.
Γάλα ρίχνω λίγο-λίγο κατά τη διάρκεια της σοκολάτας, όταν βλέπω πως η σοκολάτα σβολιάζει ή αρχίζει να πήζει.

  • Αφού έχω κόψει το παγωμένο ρολό ή έχω φτιάξει τις ροζέτες, τα βουτάω με την βοήθεια δύο πηρουνιών μέσα στην σοκολάτα και στη συνέχεια τα τοποθετώ σε λαδόκολλα.
  • Τα βάζω στο ψυγείο να παγώσουν και τέλος τα τυλίγω σε κομμάτια αλουμινόφυλλο και είναι έτοιμα να τα σερβίρω!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10053
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 20-05-2010 12:45
 
παρα πολυ ωραια παρουσιαση!Μπραβο!
 
margarita79
2. 20-05-2010 13:52
 
Πραγματικά, δεν ξέρω τί είναι καλύτερο : η παρουσίαση σου ή το ίδιο το γλυκό; Μένω άφωνη και για τα δύο!!! Συγχαρητήρια... :)
 
nayia
3. 20-05-2010 18:46
 
Αρχο & Μαργαρίτα, γειά σας! 
Επίτέλους είμαι κοντά σας και σαν μέλος! Πρέπει να σας πω ότι έχω μείνει άφωνη, από την ανάρτησή και το κέντημα που κάνατε στην μου εμφάνιση!....Τι είναι αυτό που κάνατε ειλικρινά δεν το έχω ξαναδεί, ....Αλήθεια παιδιά διαθέτετε όχι μόνον γνώσεις φοβερές αλλά και ΤΟΝΟΥΣ ΜΕΡΑΚΙ γιαυτό που κάνετε....Θερμά συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΛΥ! και θα προπαθήσω να ανταποκριθώ όσο καλλίτερα μπορώ για το σάιτ μας....Ειλικρινά σήμερα είμαι ακόμη πιο υπερήφανη που είμαι κοντά σας σαν μέλος! 
 
 
:grin :grin :eek :eek
 
dolly
4. 20-05-2010 18:55
 
ΠΩ!!ΠΩ!!ΠΩ!!! 
 
Τι δουλειά καλέ ειναι αυτή που ΄'εκανες Αρχο μας!!!??? Εσκισες από μεράκι,,Ειλικρινά είσαι ΑΦΘΑΣΤΟΣ!!! Παιδιά φανταστείτε τι έχει να γίνει στην ΤV...!!!..Τι παρουσίαση θα κάνουμε με τον Αρχο την Μαργαρίτα και την ΜΑΙΡΗ!!!.....Προβλέπω να τους ...κουφάνουμε όλους!!! 
 
Ειλικρινά Αρχο, δεν έχω λόγια για να εκφραστώ για το μεράκι κσι την πρωτοτυπία που σε..διέπει....!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ και Μπράβο σου!!!
 
pastaflora
5. 20-05-2010 20:54
 
Μπράβο στην dolly για την ωραία συνταγή και τις φωτογραφίες. Και μπράβο στα παιδιά για την παρουσίαση. Είναι ωραίο ν΄ανανεωνόμαστε που και που γιατί έτσι αναδεικνύονται και οι συνταγές καλύτερα.
 
voula
6. 07-12-2010 20:18
 
Μπραβο τις έκανα γευστικοτατες και εμφανισημες :upset .Μονο ενα προβλημα Ντολλυ στο ψυγειο στο τέλος δεν μου σκληραιναν αρκετα ενω η ψυξη είναι μεγαλη κολλούσε η σοκολατα ξερεις τι φταίει έκανα κατι λάθος?
 
guzelina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )