Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Κρέπες σε πουγκάκι (με μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον)
Κρέπες σε πουγκάκι (με μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 20/05/10
Ευρετήριο άρθρου
Κρέπες σε πουγκάκι (με μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον)
Σελίδα 2
img_1630_420_01
Υλικά (για 12 πουγκάκια)
  • 12 κρεπες (ετοιμες ή φτιαχνετε μονοι σας συνταγή για κρέπες θα βρειτε εδώ )
  • 2 1/2 κουπες μπεσαμελ
  • 5 φετες ζαμπον
  • 5 φετες μπεικον
  • 1 κονσερβα μανιταρια σε φετες
  • 1κ.σ βιταμ
  • 1 κ.σ κρασι λευκο
  • 1 1/2 κουπα τριμμενα τυρια (ρεγκατο, γκουντα ο,τι θελετε)
  • Πιπερι
  • Φρεσκα κρεμμυδακια για να δεσουμε τα μπουγκακια
Εκτέλεση
  • Φτιαχνουμε τις κρεπες και τη μπεσαμελ μας
  • Σοταρουμε τα μανιταρια και το μπεικον στο βιταμ,
  • Σβηνουμε με το κρασι και περιμενουμε να εξατμιστουν ολα τα υγρα
  • Προσθετουμε το ζαμπον και το πιπερι.
img_1608img_1611img_1612_01
  • Μολις κρυωσει λιγο το μειγμα ριχνουμε τα τυρια και αναμιγνυομυε με τη μπεσαμελ
  • Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ και περνουμε μια -μια τις κρεπες.
  • Βαζουμε στο κεντρο 1-2 κουταιες γεμιση και κλεινουμε σε πουγκι.
img_1617img_1623_420_01img_1642
  • Δενουμε με τα φρεσκα κρεμυδακια
  • Ψηνουμε στον αερα στους 180 για 10 λεπτακια

 Μπορειτε να βαλετε οτι μειγμα σας αρεσει (με σπανακι, με κοτοπουλο, με κιμα).

Δοκιμάστε να φτιαξετε και κρυα γεμιση με τυρι κρεμα και πιπεριες ή με ροκφορ ή με κοτοσαλατα ή σολομο,να τα δεσετε με διαφορετικο υλικο για να τα ξεχωριζετε και να τα βαλετε σε σειρες σε μια πιατελα.Ιδανικο μεζεδακι σε μπουφε.

Επισης μπορειτε σε τραπεζι να φτιαξετε μεγαλες ατομικες κρεπες σε μεγαλο τεφαλ και να σερβιρετε εκει μεσα στο πουγκι κρεας μαγειρεμενο οπως σας αρεσει σε μπουκιτσες.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 28608
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 02-05-2011 18:41
 
Ναι στην εκδοχη αυτη που δινω εδω η μπεσαμελ ειναι απραιτητη αν θες τωρα εσυ να κανεις δικη σου γεμιση ειναι αλλο θεμα,με οτι θες μπορεις να τις γεμισεις,με οτι σου αρεσει.Αν ειναι πολυ ζεστα τα πουγκια θελουν μαχαιροπηρουνο.Αν εχουν κρυωσει ελαφρως ισως οχι..αλλα και παλι εξαρταται απο το ποσο μεγαλες θα κανεις τις κρεπες.
 
margarita79
17. 02-05-2011 18:47
 
Αυτές με την έτοιμη ζύμη θα πάρω από το σούπερ.
 
tamar
18. 02-05-2011 18:57
 
Μπορει να τις φαει καποιος με το χερι ή εστω να τις κοψει με ενα πηρουνακι αν ειναι στο ορθιο.Ειναι μαλακες, μαχαιρι δε χρειαζεται σιγουρα.
 
margarita79
19. 02-05-2011 19:00
 
Χα χα! Η απουσία τόνου με μπέρδεψε για λίγο. :grin :grin :grin  
Θα τις φτιάξω αύριο και θα σου πω τι θα πούνε οι καλεσμένοι μου :)
 
tamar
20. 06-05-2011 12:17
 
Τελικά δεν κατάφερα να τις κάνω. Κάθε φορά που πήγαινα να φτιάξω με τις κρέπες το πουγκάκι η κρέπα μου έσπαγε.Δεν ξέρω πως τα καταφέρνεις και φτιάχνεις πουγκάκια...
 
tamar
21. 06-05-2011 14:25
 
Ελα βρε tamar δεν μπορω να φανταστω οτι σε δυσκολεψε τοσο... :roll
 
margarita79
22. 08-08-2011 00:35
 
καλα τελεια η συνταγη σου!!!!!να σε ρωτησω κατι?αν φτιαξω τις κρεπες την προηγουμενη κ τις βαλω σο ψυγειο?δεν θα χαλασει η οψη τους η κατι τετοιο ε?
 
maraki22
23. 08-08-2011 16:40
 
Οχι αν τις φτιαξεις απο την προηγουμενη δεν παθαινουν τιποτα απολυτως.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/03/11 )