Μια δροσερή και νόστιμη σαλάτα
Υλικά - iceberg
- 1 tortilla
- Ντομάτα
- Αγγούρι
- Καρότο τριμμένο
- Ελιές χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
Για τη σος γιαουρτιού- 1 Γιαούρτι 2%
- 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλιές ξύδι
- Λίγο άνηθο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
Εκτέλεση Βάζουμε την tortilla σε ένα στρογγυλό πυρέξ ή ταψάκι έτσι που να καλύπτει και τα πλαϊνά. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς έως ότου ροδίσει λίγο και να στέκεται χωρίς να μας καεί. Περίπου 15 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την βγάζουμε. Έχουμε ένα καλαθάκι που το τοποθετούμε σε πιάτο και μέσα βάζουμε το iceberg (κομμένο με τα χέρια και όχι με μαχαίρι), τη ντομάτα , το αγγούρι.
Σ΄ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού και βάζουμε πάνω από τη σαλάτα όσο θέλουμε. Από πάνω βάζουμε το καρότο και αν θέλουμε και ελιές. Δεν γράφω ακριβώς υλικά γιατί βάζουμε όσο θέλουμε από το καθένα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ό, τι λαχανικό θέλετε Μπορείτε να κάνετε και με μικρές πίτες ατομικές σαλάτες Αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι βάλτε λάδι , μουστάρδα , ξύδι. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7980 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |