Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι Κυριακάτικο στη λαδόκολλα
Μοσχαράκι Κυριακάτικο στη λαδόκολλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 30/05/10
Υλικά:
  • 1 μοσχαρίσιο κότσι ολόκληρο με το κόκκαλο (είναι το κομμάτι που γίνεται το όσο-μπούκο, δεν έχει λίπος, αλλά έχει πολύ ζελατίνη, είναι ζουμερό και λειώνει στο ψήσιμο)
  • 10 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες (και αν θέλουμε και μερικά καρότα)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι - πιπέρι - ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα φύλλα λαδόκολλα
Εκτέλεση
  • Ανάβουμε το φούρνο στο φουλ, πρωί- πρωί κατά τις δέκα, δέκα παρά -
  • Τυλίγουμε στη λαδόκολλα το κρέας  αλατοπιπερωμένο καλά - καλά, και με λίγα σκορδάκια τρυπωμένα μέσα του, μαζί και τις πατάτες ολόκληρες και λίγο λάδι. Τυλίγουμε καλά, δένουμε με σπάγκο να μην ανοίξει το πακέτο, και τοποθετούμε στο ταψί. 10:15 το αργότερο, έχει μπει στο φούρνο.
  • Ψήνουμε 30 λεπτά στο φούλ, και μετά χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε άλλες 3 – 3:30 ώρες. (1:30 ώρα για κάθε κιλό, + τα 30 λεπτά στην αρχή για να πάρει βράση). Αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου. Δεν ξανασχολούμαστε μαζί του, ούτε το ανοίγουμε ενδιάμεσα.
  • Όταν βγει από το φούρνο, αφήνουμε 15-20 λεπτά για να σταματήσει να κοχλάζει και μετά ανοίγουμε.

 Αυτοσχεδιασμοί στα μυρωδικά, όπως προσθήκη ενός κλαδιού δεντρολίβανου, ή 1-2 φύλλων δάφνης, ή μερικών κόκκων μπαχαριού, ή λίγου μοσχοκάρυδου και άλλων, το κάνουν κάθε φορά διαφορετικό. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 33261
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-06-2010 22:18
 
πολύ νόστιμο!
 
Marinaki
2. 03-06-2010 07:08
 
Αρχοντία μου πρέπει να γίνεται λουκούμι θα δοκιμαστεί πάραυτα :upset
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/06/10 )