Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κεφτέδες Νο.02 (Μυτιλήνης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ahina   
Παρασκευή, 11/06/10
Φτιαξτε τους, και θα σας ταξιδεψουν στο νησι μου... ειναι πεντανοστιμοι!
Υλικά
  • 1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
  • 4-5 φετες ψωμι καλα βρεγμενο και στραγγισμενο
  • 1 κρεμμυδι ξερο στον τριφτη
  • μια πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
  • ενα μικρο ματσακι δυοσμο φρεσκο (αν δεν εχετε βαλτε ξερο)
  • ενα σφηνακι ουζο
  • 1κσ ξυδι
  • μια πατατα μικρη και μια μικρη ντοματα, και οι δυο στον τριφτη απο το ψιλο μερος
  • 1 αυγο
  • ριγανη και κυμινο αρκετα
  • αλατι και πιπερι
  • αλευρι για το τηγανισμα και ελαιολαδο
Εκτέλεση
  • Τα ζυμωνετε ολα τα υλικα μαζι και αφηνετε το μιγμα στο ψυγειο 1-2 ωρες
  • Πλαθετε σε μπαλακια, τα αλευρωνετε, τα κουνατε μεσα στη χουφτα ενα-ενα  πριν τα ριξετε στο λαδι να φυγει το πολυ αλευρι και τηγανιζετε σε μπολικο λαδι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 8009
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-06-2010 20:26
 
Πρωτότυπα και με πολλές γεύσεις 
ανακατεμένες,θα τα φτιάξω σίγουρα.
 
TSIGKOS59
2. 14-06-2010 21:59
 
Στην Κύπρο χρησιμοποιούν πατάτα στους κεφτέδες. Κάποια στιγμή χρησιμοποίησα τραχανά αντί για ψωμί με πολύ καλό αποτέλεσμα. Και τα δικά σου πρέπει να είναι γευστικά μια και συνδυάζουν πολλές γεύσεις. Ευπρόσδεκτες κι άλλες συνταγές από Μυτιλήνη!Περιμένουμε!
 
giavroudi
3. 15-06-2010 10:30
 
Μμμμ!!! Πρέπει να μοσχομυρίζουν τα κεφτεδάκια σου!!! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!
 
YANNA
4. 15-06-2010 12:57
 
Πολυ ενθαρρυντικα τα σχολια σας!ξεχασα να πω οτι το ψωμι πρεπει να ειναι μπαγιατικο αλλα φανταζομαι παλι οτι αυτο ειναι κατι που το ξερετε,εχω διδυμα αγορακια 11 μηνων και πολυ δυσκολα ξεκλεβω χρονο, αλλα θα σας δωσω οσες συνταγες μπορω γιατι και γω εχω βοηθηθει πολυ ωστε να γινω καλυτερη απο τις δικες σας συνταγες,αυτα τα κεφτεδακια ειναι πραγματι μοσχομυριστα και η πατατα δεν τα αφηνει τα σκασουν μεσα στο τηγανι αλλα να ειναι αφρατες ομοιομοφες μπαλιτσες 
:)
 
ahina
5. 16-06-2010 09:51
 
Ωραία υλικά για νόστιμους κεφτέδες. Να πω και την δική μου εκδοχή; Καθόλου ψωμί, μόνο τριμμένη πατάτα. Γίνονται αφράτοι πολύ γιατί ο κιμάς το θέλει το νεράκι του. Επίσης σπίτι μας δεν βάζουμε ρίγανη και κίμινο αλλά μόνο δυόσμο. Ο δυόσμος είναι χωνευτικός και βοηθά στην πέψη όταν τα υλικά είναι τόσα.
 
Nena
6. 13-09-2010 22:30
 
τα δοκιμασα με δυο αυγα αντι ενα στο μισο κιλο κιμα και εγιναν ακομα πιο αφρατοι
 
ahina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός