- Βάζουμε τους χοχλιούς σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα να ξυπνήσουνε και να συρθούν (εγώ δεν το κάνω αυτό γιατί από πείρα γνωρίζω τους ζωντανούς από τους ψόφιους, απλά τους πλένω και τους ελέγχω).
- Μετά τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα-ίσα και δυο κουταλιές της σούπας αλάτι ανά 1 κιλό χοχλιούς.Μόλις βράσουν τους τραβάμε από τη φωτιά και τους αφήνουμε στην άκρη για 10'-15' σκεπασμένους να μαλακώσουν οι τσίπες.
- Ύστερα τους πλένουμε έναν-έναν κάτω από τη βρύση.Βάζουμε το δάχτυλο μέσα και πετάμε έξω τις τσίπες και τα σάλια και τους βάζουμε σε ένα σουρωτό για 10'-15' να στραγγίξουν, τουμπάροντας τους 1-2 φορές.
Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι για όλα τα μαγειρέματα: - μπουμπουριστοί
- κοκκινιστοί
- με χόντρο (πλιγούρι)
- με ρύζι
- με χόρτα γιαχνερά
- με αγγιναροκούκια κ.α.
Οι καλύτεροι χοχλιοί είναι οι καλοκαιρινοί, τους βρίσκουμε σε τρύπες στις ρίζες των δέντρων, κάτω από θυμάρια, ξύλα και πέτρες. Είναι καθαροί βουλωμένοι και παχιοί. Καλοί είναι και οι χειμωνιάτικοι αλλά πρέπει να ξέρετε να τους ''σακάσετε''`. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 20486 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |