Υλικά: - 500 γρ. πένες ή ταλιατέλλες
- 8-10 φέτες μπέϊκον ρολέ
- 8-10 φέτες ζαμπόν μπούτι ή σπάλα
- 1 μεσαίο κουτί μανιτάρια κομμένα
- 250 γρ. κρέμα γάλ. ή 2 φλιτζάνες γάλα φρέσκο.
- 1 φλιτζάνα ρεγγάτο τριμμένο
- 1 φλιτζάνα γραβιέρα τριμμένη
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά τριμμένη (προαιρετικά)
| |
Εκτέλεση: - Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με λίγο λάδι (ALDENTE). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό.
- Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν .
- Μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, τα ανακατεύουμε κι αυτά 2-3 βόλτες και προσθέτουμε την κρέμα γάλ. ή το γάλα και τα τυριά. Τα ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση και τα τραβάμε απ'τη φωτιά.
- Παίρνουμε ένα ταψί (στο οβάλ πυρέξ χωράνε ίσα-ίσα), αδειάζουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε από πάνω και τα πασπαλίζουμε με ρεγγάτο.
- Ψήνουμε στους 220 c για 20'-30' μέχρι να ροδίσει και τη σερβίρουμε μετά από 1 ώρα για να κόβεται όμορφα.
Είναι στεγνή, δεν λασπώνει, ιδανική για παιδικά πάρτι και όχι μόνο.
Εγώ αντικαθιστώ την κρέμα γάλ. με 2 φλιτζάνες γάλα, για λιγότερες θερμίδες και τα παιδιά μου δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά γιατί κυριαρχούν οι γεύσεις των τυριών και των αλλαντικών. Αυτή η συνταγή είναι δική μου παραλλαγή και αυτοσχεδιασμός, αφαιρώντας αυγά, κρέμα γάλ., βούτυρο κ.α. την κάνω λίγο πιο light. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 26064 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |