Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καρμπονάρα στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 21/06/10
Υλικά:
  • 500 γρ. πένες ή ταλιατέλλες
  • 8-10 φέτες μπέϊκον ρολέ
  • 8-10 φέτες ζαμπόν μπούτι ή σπάλα
  • 1 μεσαίο κουτί μανιτάρια κομμένα
  • 250 γρ. κρέμα γάλ. ή 2 φλιτζάνες γάλα φρέσκο.
  • 1 φλιτζάνα ρεγγάτο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνα γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά τριμμένη (προαιρετικά)
0195_425
Εκτέλεση:
  • 0194_425Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με λίγο λάδι (ALDENTE). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό.
  • Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν .
  • Μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, τα ανακατεύουμε κι αυτά 2-3 βόλτες και προσθέτουμε την κρέμα γάλ. ή το γάλα και τα τυριά. Τα ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση και τα τραβάμε απ'τη φωτιά.
  • Παίρνουμε ένα ταψί (στο οβάλ πυρέξ χωράνε ίσα-ίσα), αδειάζουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε από πάνω και τα πασπαλίζουμε με ρεγγάτο.
  • Ψήνουμε στους 220 c για 20'-30' μέχρι να ροδίσει και τη σερβίρουμε μετά από 1 ώρα για να κόβεται όμορφα.

Είναι στεγνή, δεν λασπώνει, ιδανική για παιδικά πάρτι και όχι μόνο.

Εγώ αντικαθιστώ την κρέμα γάλ. με 2 φλιτζάνες γάλα, για λιγότερες θερμίδες και τα παιδιά μου δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά γιατί κυριαρχούν οι γεύσεις των τυριών και των αλλαντικών.

Αυτή η συνταγή είναι δική μου παραλλαγή και αυτοσχεδιασμός, αφαιρώντας αυγά, κρέμα γάλ., βούτυρο κ.α. την κάνω λίγο πιο light.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 20678
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 28-10-2011 22:47
 
Πολύ καλός ο συνδυασμός των υλικών, που όταν μπαίνουν στο φούρνο, μυρίζουν ... πίτσα! 
Εξαιρετική η συνταγή και για εργαζόμενες μαγείρισσες, την επόμενη μέρα το φαγητό είναι εξίσου νόστιμο και καθόλου στεγνό. ;)
 
VICKYBELL
2. 29-10-2011 21:35
 
Σούπερ συνταγή! Σήμερα έκανα κάπως έτσι κι εγώ πέννες, ογκρατέν το λέω εγώ. Έβαλα δυο φλιτζάνες γάλα και ανακάτεψα μέσα περίπου 200 γρ. ανθότυρο. null Βγήκε πολύ νόστιμο.
 
Ranja
3. 19-11-2011 00:26
 
Κ. Νίκο έκανα τη καρμπονάρα και έβαλα μία μικρή κρέμα γάλακτος και ένα φλιτζάνι γάλα. Έγινε πολύ νόστιμη και καθιερώνεται  
 
 
voula
4. 19-11-2011 08:46
 
Πολλά ζουμιά βλέπω, γιατί;  
Κόπηκε ωραία μετά;
 
tsigkos59
5. 10-08-2012 14:15
 
Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! Θα συμφωνήσω με τη VICKYBELL για τις εργαζόμενες μαγείρισσες... Έχεις ωραίο φαγητό για 2 μέρες! :)
 
sofron

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός