Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρπούζι γλυκό κουταλιού Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από hambo   
Πέμπτη, 24/06/10
Υλικά
  • Φλουδα απο ενα καρπουζι
  • 700 ml  χυμο καρπουζι
  • 80 γρ μαυροδαφνη
  • 300 γρ ζαχαρη
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το εξωτερικο της φλούδας και τα κόβουμε κυβους μεγαλους ή οτι σχημα θελουμε
  • Τα βραζουμε σε νερο για 20 λεπτα, τα βγαζουμε, τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι και μολις κρυωσουν τα βάζουμε για μία μέρα στη συντηρηση μαζι με το σουρωτηρι και ενα σκευος απο κατω (γιατι θα κατεβασει και αλλα υγρα)
  • Την αλλη μερα βαζουμε το χυμο απο το καρπουζι και τους κυβους μας που εχουν σουρωσει καλα να βρασουν και προσθετουμε και 300 γρ ζαχαρη. Ανακατευουμε που και που σε μεσαια φωτια, Για 2 ωρες τα αφήνουμε σε χαμηλη φωτια και ενδέχεται να συμπληρωσουμε λιγο νερο.
  • Το καρπουζι ειναι ετοιμο, δεν ειναι αναγκη να γινει νιανια. Οταν σβησουμε τη φωτια, τοτε ριχνουμε τη μαυροδαφνη και αφηνουμε να κρυωσει προτου το βαλουμε σε καποιο βαζο.
Ωραιο ειναι να αφησουμε και λιγο απο τη ψίχα του καρπουζιού πάνω στη φλούδα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8628
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-06-2010 17:55
 
Το συνηθίζουν πολύ στην Κύπρο και με μεγάλη επιδεξιότητα κι επιτυχία. Είναι ωραίο γλυκό. Συνήθως όχι μονο δεν είναι νιανιά αλλά είναι τραγανό.
 
Nena
2. 06-07-2010 21:23
 
Αγαπητη μου δεν χρησιμοποιω ποτε στα γλυκα μου ασβεστη εχει αυτη την ιδιαιτεροτητα να τα κανει τραγανα απλος τονιστηκε να μην παρα βραστουν και γινουν νιανια.
 
hambo

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )