Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι κοκκινιστό Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Σάββατο, 03/07/10
Υλικά :
  • 1 κουνέλι θρεφτάρι 1,5-1,7 κ. κομμένο μερίδες.
  • 4-5 ντομάτες ώριμες τριμμ.
  • 2 κουτ. σ. πελτέ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκ.
  • 1 ποτ. λάδι
  • 1 ποτ. κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 πρέζα ρίγανι
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 8-10 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 δαφνόφυλλα
  • πιπέρι,αλάτι

   Το κουνέλι να είναι κομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο στο σουρωτό στο ψυγείο 1-2 ώρες ή κι από βραδύς, για να πετύχουμε καλό τσιγάρισμα..

0236_425_01

Εκτέλεση:
  • Σε ένα ευρύχωρο τσικάλι τσιγαρίζουμε το κουνέλι με το λάδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει καλά απ'όλες τις μεριές, όχι όλο μαζί, σε δύο δόσεις.
  • Μετά το βάζουμε όλο στο τσικάλι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και
  • σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε και την ντομάτα με τον πελτέ, τα μυρωδικά και συμπληρώνουμε νερό να είναι ίσα-ίσα.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο, παρακολουθώντας το νερό του να έχουμε πηχτή και δεμένη σάλτσα και κατά το τέλος το αλατίζουμε.
  • Σε 45' περίπου πρέπει να είναι έτοιμο (εγώ το ψήνω στη χήτρα 10' περίπου).

 Μπορείτε να ψήσετε και κούνελο ή κουνέλα που γίνεται και πιο νόστιμο αλλά θέλει περισσότερο ψήσιμο.

Συνοδεύεται με μακαρονάδα ή τηγανιτές πατάτες.

0248_425_01

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12750
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 06-07-2010 19:14
 
Πολύ ωραίο φαγητό. Το κάνει και η μαμά μου χωρίς το θυμάρι και γίνεται πολύ νόστιμο. Ο κούνελος είναι λίγο σκληρός όσο και να βράσει. Προτιμώ το θρεφτάρι
 
voula
2. 06-07-2010 19:30
 
μιά εικόνα 1000 λέξεις.Πολύ λαχταριστό το πιάτο σου.Μου αρέσει πολύ το κουνέλι αλλα δέν το φτιάχνω συχνά (τα παιδιά μου είναι μικρά και το λυπούνται για αυτό όπωτε κάνω το τρώω μόνο εγώ και η γυναίκα μου). 
Τώρα όμως που είδα την φωτογραφία σου, μου ήρθε πάλυ η όρεξη να ξανακάνω.' 
Αυτή τη φορά με την δική σου συνταγή.αν και δέν διαφέρει πολύ με την δική μου.
 
PANELE
3. 06-07-2010 20:55
 
Αν σου αρέσει το κουνέλι,μπορείς να ψήσεις 
μισό να κάνεις το κέφι σου. 
Έχω δώσει συνταγές για κουνέλι:γιουβέτσι, 
κρασάτο,στιφάδο και είναι όλες πρώτες.
 
TSIGKOS59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 07/05/11 )