Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παγωτά και Γρανίτες arrow Παγωτό πορτοκάλι-γιαούρτι σε σοκολατένιο καλαθάκι
Παγωτό πορτοκάλι-γιαούρτι σε σοκολατένιο καλαθάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 03/07/10
Ευρετήριο άρθρου
Παγωτό πορτοκάλι-γιαούρτι σε σοκολατένιο καλαθάκι
Σελίδα 2
img_2037_420
Υλικά
Για το παγωτό
  • 350γρ μαρμελαδα πορτοκαλι
  • Λιγες σταγονες λεμονιου
  • 1 φακελος garni σαντυγι συν το γαλα που αναφερει η συσκευασια για το χτυπημα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο πληρες
  • 1-2 κ.σ κονιακ ή grand marnier ή λικερ πορτοκάλι
  • Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι για εξτρα αρωμα (προαιρετικα)

Για το καλαθάκι

  • 1μιση -2 πλακες κουβερτουρας
  • 1 μπωλακι παγωτου
  • Λαδόκολα
Eκτέλεση

Για το παγωτό

  • Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε τη μαρμελαδα με λιγο κονιακ ή λικερ ή απλα με λιγο νερο (αν θελουμε να αποφυγουμε το αλοκοολ) ωστε να εχουμε μια αραιη μαρμελαδα σαν πυκνο σιροπι. Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε να. κρυώσει καλά

 Αν εχει πολλα κομματακια φρουτου η μαρμελαδα μας μπορουμε να τη σουρωσουμε αλλα δεν ειναι απαραιτητο εξαρταται απο τα γουστα σας.

  • Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι. Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε τη μαρμελαδα και το ξυσμα.
  • Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι σχετικα υγρο,μη σας τρομαξει).
  • Μετα απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να ανακατεψουμε καλα με το συρμα).
  • Αφηνουμε να παγωσει πολυ καλα (ισως και 1 βραδυ).
Για το καλαθάκι
  • Περνουμε ενα μπωλακι παγωτου και το βαζουμε αναποδα πανω σε μια σταθερη επιφανεια που να μπορουμε να μεταφερουμε στο ψυγειο πχ.ξυλο κοπης κτλ.
  • Κοβουμε ενα κομματι λαδοκολα και το βαζουμε απο πανω απο το μπωλακι σταλακώνοντάς την ελαφρα να παρει το σχημα του μπωλ (δε χωνουμε τη λαδοκολα που περισσευει κατω απο το μπωλ)
img_1731_420img_1732_420img_2023_420
  • Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και απλωνουμε με ενα κουταλι πρωτα στην κορυφη του μπωλ αρκετη ποσοστητα κυκλικα.
  • Σιγα σιγα περιχυνουμε απο πανω κουβερτουρα και στα πλαινα γυρω γυρω και προσεχουμε στα τσαλακωμενα μερη να παει παντου (να μην υπαρχουν κενα και φαινεται η λαδοκολα).
  • Βαζουμε το μπωλ στο ψυγειο και οταν παγωσει το βγαζουμε και επαναλαμβανουμε το ιδιο σε αλλη μια στρωση.
  • Μολις παγωσει καλα αναποδογυριζουμε το μπωλ και ξεκολλαμε προσεκτικα τη λαδοκολλα.
  • Το διατηρουμε στο ψυγειο και το γεμιζουμε με το παγωτο μας ή μους ή ακόμα και φρουτοσαλατα.

To σοκολατένιο παγωτό στη φωτογραφία ειναι παρφαι σοκολάτα σε 5 λεπτά  

Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 15215
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
16. 07-07-2010 09:57
 
Νομιζω Φλο πως δεν ειναιεντονη η γευση του γιαουρτιου και δε ξερω κιολας αν μειωσεις τη μαρμελαδα τι θα γινει...Μου φαινεται οτι η μαρμελαδα το βοηθαει να μην κρυσταλλιασει αν βαλεις περισσοτερο γιαουρτι ισως θελει περισσοτερα χτυπηματα. 
Σε ενα παλιο βιλβιο της Παραδεση ειχα δει παγωτο γιαουρτι μονο με γιαουρτι και γαλα(ανθογαλα) αλλά για να δεσει εβαζε ζελατινη σε σκονη...
 
margarita79
17. 07-07-2010 10:29
 
Θα το δοκιμάσουμε λοιπόν ως έχει και θα βγω στην αναζήτηση για παγωτό γιαούρτι ;) 
Σ' ευχαριστώ!
 
Flora
18. 08-07-2010 00:19
 
κοριτσια τρελαινομαι για παγωτο γιαουρτι και δεν εχω βρει ακομα μια καλη συνταγη με εντονη τη γευση του γιαουρτιου.Αν καποια απο σας βρει κατι ανεβαστε το να δροσιστουμε.Το παγωτακι θα δοκιμαστει συντομα :zzz
 
selini
19. 08-07-2010 14:32
 
Η φωτογραφία με ενθουσιάσε!! Με το γιαούρτι έχω ένα θεματάκι...Οσο για το σοκολατένιο καλαθάκι...δεν έχω λόγια!! :zzz
 
vago
20. 18-06-2011 15:41
 
margarita79 έχω εκτυπώσει σχεδόν όλες σου τις συνταγές. Από τις φωτογραφίες και μόνο φαίνονται υπέροχες. Η συγκεκριμένη είναι από τις κορυφαίες. Ευχαριστώ πολύ!!!
 
yippity

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/07/10 )