Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο με μπάμιες Νο.02 (στο φούρνο)
Κοτόπουλο με μπάμιες Νο.02 (στο φούρνο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τετάρτη, 07/07/10
Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο 2-2,5 κιλά κομμένο μερίδες
  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατ/νες
  • 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
  • 4-5 ντομάτες ώριμες τριμμ.
  • πελτέ, προαιρετικά.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκ.
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκ.
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 ποτ. λάδι.
  • πιπέρι, αλάτι
0197_425
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το λάδι, το λεμόνι, το πιπέρι και 1 ποτ. νερό.
  • Το αλατίζουμε, το βάζουμε στο φούρνο λίγο πιο κάτω από τη μέση και το ψήνουμε στους 250 c. Όταν πάρει να βράζει το χαμηλώνουμε στους 220 c. Το παρακολουθούμε να έχει πάντα 1-2 δάχτυλα ζουμί και συμπληρώνουμε νερό άμα θέλει.
  • Έχουμε τις μπάμιες καθαρισμένες, πλυμένες στο σουρωτό και μετά από 1,5 ώρα περίπου τις ρίχνουμε στο ταψί με τον μαϊντανό, ανεβάζουμε το κοτόπουλο από πάνω, τις στρώνουμε με ένα κουτάλι να μη στέκονται όρθιες και συμπληρώνουμε νερό να είναι ίσα-ίσα με τις μπάμιες.
  • Ψήνουμε για 30' ακόμα περίπου μέχρι να ψηθούν κι οι μπάμιες.
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και συμπληρώνουμε αν θέλει

 Φροντίζουμε το ζουμί να είναι πάντα ίσα-ίσα με τις μπάμιες μέχρι το τέλος, γιατί όταν σβήσετε το φούρνο, μετά από 15' θα έχει μείνει σχεδόν με το λάδι του.

 Εγώ ποτέ δεν πρωτοβάζω τις μπάμιες στο λεμόνι ή στο ξύδι που λένε για να φύγουν τα σάλια. Το θεωρώ ΜΥΘΟΣ!!! Αν δεν τις βάλω στο λεμόνι ή στο ξύδι δεν βγάζουν, άμα τις βάλω βγάζουν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11517
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 09-07-2010 12:34
 
Εξαιρετικό πιάτο! Συμφωνά στα σχόλια για τις μπαμιες
 
Marinaki
2. 12-07-2010 20:30
 
Πήρες φόρα με τα ωραία φαγητά. Προσωπικά δεν βάζω το ξίδι (γιατί βάζω) για να μη βγάλουν "σάλια" αλλά γιατί μ αρέσει η γεύση που παίρνει το φαγητό.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/04/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός