Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπεκρή Μεζέ Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 13/07/10
Εύκολος και νόστιμος κρασομεζές. 
Υλικά: (για 2-3 μερίδες)
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα Α/Ο κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο!.
  • 1 φλιτζ. λάδι.
  • 1 ποτ. κρασί λευκό ξηρό
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • κύμινο,πιπέρι
  • κοκκινοπίπερο γλυκό ή καυτό (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλη κόκκινη και γερή ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες ροδέλες
  • 1 κουτ. γλ. κόρν-φλάουρ
Εκτέλεση:
  • Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου :ΞΕΒΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ  και όταν είναι καλά στραγγισμένο το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει σαν λουκουμάς.
  • Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε συχνά και απαλά μέχρι να πάρει χρώμα σταράτο (όχι να καεί !).
  • Μετά το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, βάζουμε τα μυρωδικά, νερό να είναι ίσα-ίσα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο για 20'-30'.
  • Όταν το κρέας είναι ψημένο, ρίχνουμε την ντομάτα με τις πιπεριές, το αλατίζουμε και το ψήνουμε 5' ακόμα φροντίζοντας το ζουμί να είναι πάντα ίσα-ίσα. Η ντομάτα και οι πιπεριές δεν πρέπει να καλοψηθούνε, πρέπει να στέκουν, να έχουν τη φρεσκάδα και τη γεύση της σαλάτας.
  • Όταν το κατεβάσουμε, παίρνουμε με μια κουτάλα 1-2 κουταλιές ζουμί, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε φυσώντας το να χλιαρείνει, διαλάμε καλά το κόρν-φλάουρ και το ρίχνουμε στο τσικάλι.
  • Το αναχουμίζουμε γύρω-γύρω και το αφήνουμε 5' να δέσει.

Σερβίρεται και ζεστό και κρύο, συμπληρώνει, πλουτίζει και ομορφαίνει το τραπέζι για τους καλεσμένους σας και για εσάς.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7262
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 03-10-2010 16:08
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου, σ'ευχαριστώ! Μου άρεσε πολύ και ο άντρας μου ξετρελάθηκε. Δεν έβαλα κύμινο και το συνόδευσα με ρύζι. Μόνο που μάλλον ο τίτλος έπρεπε να γράφει "γλυκόξινο χοιρινό" γιατί τέτοια γεύση βγήκε. Σίγουρα πάντως θα μπει σταθερά στο μενού μας.
 
tat21

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/07/10 )