Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Συμπεθεριό ή τουρλού-τουρλού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 13/07/10
Υλικά :(για 4-5 μερίδες)
  • 3-4 μελιτζάνες τσακόνικες (μακρουλές)
  • 4-5 κολοκυθάκια.
  • 1-2 πιπεριές ο'τι νά 'ναι
  • 1 -2 χούφτες φασολάκια ο'τι νά 'ναι
  • 1-2    >>     μπάμιες
  • 2-3  πατάτες
  • 1-2 κρεμμύδια χοντροκομμένα σαν της σαλάτας
  • 2-3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες στο χέρι
  • 1 κουτ. σ. πελτέ
  • 1 ποτ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε τα ζαρζαβατικά, κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες για γιαχνί και τις πιπεριές ροδέλες.
  • Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά ρίχνουμε όλα τα ζαρζαβατικά εκτός τις μπάμιες και τα ανακατεύουμε 2-3 βόλτες να μαραθούνε λίγο. Μετά βάζουμε την ντομάτα με τον πελτέ, το πιπέρι, νερό να είναι ίσα-ίσα και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα.
  • Όταν είναι σχεδόν μισοψημένα, κάνουμε μέρος με μιά κουτάλα και βάζουμε τις μπάμιες με τον μαντανό χωρίς να τα ανακατεύψουμε, μόνο να τα αναχουμίσουμε 1-2 φορές.

Παρακολουθούμε το νερό του να είναι ίσα-ίσα και στο τέλος το αλατίζουμε.

Είναι κρητικό καλοκαιρινό φαϊ, με ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων.
Το συνηθίζουμε όσοι έχουμε ένα κηπούλι στο σπίτι μας και μαζεύουμε από λίγα κι απ' όλα τα ζαρζαβατικά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7509
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-07-2010 12:26
 
Υπέροχο φαγάκι κε Τσίγκο,κι εγώ-από Χανιά-έτσι το φτιάχνω :)
 
demi
2. 15-07-2010 16:33
 
Πολυ ωραιο φαγητο!!Οτι πρεπει για την εποχη αυτη!!!
 
margarita79
3. 30-07-2010 20:58
 
Aυτό είναι το μπριάμ του πατέρα μου, το κάνει άψογο! Μόνο μπάμιες δεν βάζει, κατά τ' άλλα έτσι ακριβώς. Κάνει μια τεράστια γαβάθα και μετά γεμίζει κάτι τάπερ τεράστια για να μου δώσει! Είναι σούπερ μόνο του με φετούλα, ή και σαν σαλάτα δίπλα σε κρέας ή κοτόπουλο ψητό. Αγαπημένο!
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/07/10 )