Υλικά :(για 4-5 μερίδες) - 3-4 μελιτζάνες τσακόνικες (μακρουλές)
- 4-5 κολοκυθάκια.
- 1-2 πιπεριές ο'τι νά 'ναι
- 1 -2 χούφτες φασολάκια ο'τι νά 'ναι
- 1-2 >> μπάμιες
- 2-3 πατάτες
- 1-2 κρεμμύδια χοντροκομμένα σαν της σαλάτας
- 2-3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες στο χέρι
- 1 κουτ. σ. πελτέ
- 1 ποτ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: - Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε τα ζαρζαβατικά, κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες για γιαχνί και τις πιπεριές ροδέλες.
- Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά ρίχνουμε όλα τα ζαρζαβατικά εκτός τις μπάμιες και τα ανακατεύουμε 2-3 βόλτες να μαραθούνε λίγο. Μετά βάζουμε την ντομάτα με τον πελτέ, το πιπέρι, νερό να είναι ίσα-ίσα και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα.
- Όταν είναι σχεδόν μισοψημένα, κάνουμε μέρος με μιά κουτάλα και βάζουμε τις μπάμιες με τον μαντανό χωρίς να τα ανακατεύψουμε, μόνο να τα αναχουμίσουμε 1-2 φορές.
Παρακολουθούμε το νερό του να είναι ίσα-ίσα και στο τέλος το αλατίζουμε. Είναι κρητικό καλοκαιρινό φαϊ, με ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων. Το συνηθίζουμε όσοι έχουμε ένα κηπούλι στο σπίτι μας και μαζεύουμε από λίγα κι απ' όλα τα ζαρζαβατικά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7489 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |