Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Πέννες Πουτανέσκα (αλλιώς)
Πέννες Πουτανέσκα (αλλιώς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Nena   
Τρίτη, 20/07/10

img_4360_420

 

Υλικά:
  • 2 κ.σ λάδι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (από μισό πορτοκάλι)
  • ½ κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • ¼ κ.γλ. σπασμένη κόκκινη πιπεριά (καυτερή)
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 800 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, κομμένα κατά μήκος και το χυμό τους
  • 1/3 φλ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια, ξεπλυμένες κομμένες στα 4
  • 2 κ.σ κάπαρη ξεπλυμένη
  • αλάτι (ανθό αλατιού καλύτερα)
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 250 γρ. πένες
  • ½ φλ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  • Βάλτε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι μεγάλο.
  • Ρίξτε το σκόρδο να χρυσίσει για 2-3 λεπτά και προσθέστε το κρεμμύδι με το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρίγανη και τη σπασμένη κόκκινη πιπεριά.
  • Αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 5-6 λεπτά, ώστε να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέστε το κρασί ανακατέψτε και αφήστε το να εξατμισθεί το περισσότερο, γύρω στα 2 λεπτά.
  • Προσθέστε στο σκεύος τις ντομάτες και το χυμό τους, τις ελιές και την κάπαρη.
  • Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει χαμηλώστε κάπως τη φωτιά και αφήστε την να βράση για 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Προσθέστε αλατοπίπερο εφόσον χρειάζεται.
  • Στο μεταξύ σε κατσαρόλα βάλτε νερό και αλάτι και βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Στραγγίστε τις καλά και προσθέστε τις στη σάλτσα.
  • Μοιράστε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίστε με το τυρί και το μαϊντανό.

Παραλλαγή: Προς το τέλος της σάλτσας ρίξτε ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες για να βράσουν καθώς  και 4 αντσούγιες κομμένες. Ή ένα από τα δύο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6668
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 26-07-2010 12:44
 
Αγαπητή Νένα,η συνταγή είναι πεντανόστιμη 
και την κάνω συχνά.Ξέρω και την ιστορία της και από που πήρε το όνομα της άμα  
θέλεις να τα γράψω,αλλά είναι λιγο σόκιν.
 
TSIGKOS59
2. 26-07-2010 14:01
 
Σευχαριστώ για το σχόλιο. 
Υποψιάζομαι ότι θα γίνει πιο πικάντικη ακόμα. Γράψτη μου όμως στα μηνύματά μου για να μην σοκαριστεί κάποιος άλλος.
 
Nena
3. 26-07-2010 15:14
 
Nena καταπληκτικές,αν και δεν τις έχω φτιάξει ποτέ,είχα φάει στην Ιταλία και μου άρεσαν πολύ! :)
 
demi
4. 26-07-2010 15:54
 
Αααα εγω παλια σε ιταλικα μονο τετοια ετρωγα!!Μου αρεσουν πολυ!Μπραβο Νενα!
 
margarita79
5. 26-07-2010 17:44
 
Δεν πρόκειται να σοκαριστεί κανένας, 
γιατί δεν θα χρησιμοποιήσω κακόηχες λέξεις. 
Λοιπόν τη σάλτσα πουτανέσκα την εφείυραν οι π.τ.ν.ς στην Ιταλία και την έφτιαχναν με ο'τι υλικά είχαν μέσα στο...ΣΠΊΤΙ. 
Επειδή είναι εύκολη και γρήγορη την μαγείρευαν εν ώρα εργασίας και στο μεσοδιάστημα από πελάτη σε πελάτη βάζανε 
ο'τι υλικό στους κατέβαινε και βρισκόταν 
στο σπίτι.
 
TSIGKOS59
6. 26-07-2010 18:51
 
Μπράβο στη Νένα για τη συνταγή και στον Tsigkos για την ιστορία της ;) .
 
vago
7. 27-07-2010 07:05
 
αχ τις ελιες μπορω να μην τις βαλω? δεν τις τρωω με τιποτα!! :roll
 
mariaZ
8. 27-07-2010 11:06
 
Μη τις βάλεις Μαρία μου. Είναι τόσο ωραία η σάλτσα που δεν θα σου λείψουν. Απλώς επειδή είμαι ακριβώς το αντίθετό σου, τις ταράζω (όχι στο φαγητό, αλλά σκέτες).
 
Nena
9. 28-07-2010 00:38
 
Αγαπητή mariaZ όταν φάς απ'τις ελιές που 
φτιάχνω εγώ και τις διατηρώ όλο το χρόνο, 
θα αλάξεις γνώμη και θα γίνουν το αγαπημένο σου και απαραίτητο συνοδευτικό στο τραπέζι. 
Επιφυλάτομαι να δώσω τον τρόπο παρασκευής 
τους όταν είναι το λιομάζωμα
 
TSIGKOS59
10. 28-07-2010 01:01
 
Φιλε Τσίγγο δεν αμφισβητώ την νοστιμιά τους όμως το πρόβλημα το έχω απο γεννησιμιού μου!!! Δεν μπορώ να φάω ελιές με τίποτα , κανένα είδος και για κανένα λόγο (που να με δεις να πρέπει να μαζέψω και τα κουκούτσια απο το τραπέζι......μπρρρρ μπλιάξ) :grin :grin Σε ευχαριστώ πάντως :roll
 
mariaZ
11. 28-07-2010 16:41
 
Θυμίζω τον Κωνσταντίνου στην περιλάλητη σκηνή με το προφιτερόλ και την περιγραφή του απ το σερβιτόρο: Δεν θέλω να το μάθω, να το φάω θέλω. 
Μήπως να έπαιρνα κι αυτές που θα ετρωγε η Μαρία μας; Μην την πιέζουμε την κοπέλα και δεν το αντέχει τέτοιες εποχές! Μαράκι πειράζει να τις φάω εγώ; Έτσι και βρεθούμε κάπου να φροντίσω να κάτσω δίπλα σου.
 
Nena
12. 28-07-2010 20:41
 
:grin :grin χα χα χα Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλό θα μου κάνεις ;)
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )