Υλικά: - 2 κ.σ λάδι
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (από μισό πορτοκάλι)
- ½ κ.γλ. ρίγανη ξερή
- ¼ κ.γλ. σπασμένη κόκκινη πιπεριά (καυτερή)
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 800 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, κομμένα κατά μήκος και το χυμό τους
- 1/3 φλ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια, ξεπλυμένες κομμένες στα 4
- 2 κ.σ κάπαρη ξεπλυμένη
- αλάτι (ανθό αλατιού καλύτερα)
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 250 γρ. πένες
- ½ φλ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
- 1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση: - Βάλτε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι μεγάλο.
- Ρίξτε το σκόρδο να χρυσίσει για 2-3 λεπτά και προσθέστε το κρεμμύδι με το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρίγανη και τη σπασμένη κόκκινη πιπεριά.
- Αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 5-6 λεπτά, ώστε να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέστε το κρασί ανακατέψτε και αφήστε το να εξατμισθεί το περισσότερο, γύρω στα 2 λεπτά.
- Προσθέστε στο σκεύος τις ντομάτες και το χυμό τους, τις ελιές και την κάπαρη.
- Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει χαμηλώστε κάπως τη φωτιά και αφήστε την να βράση για 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέστε αλατοπίπερο εφόσον χρειάζεται.
- Στο μεταξύ σε κατσαρόλα βάλτε νερό και αλάτι και βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Στραγγίστε τις καλά και προσθέστε τις στη σάλτσα.
- Μοιράστε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίστε με το τυρί και το μαϊντανό.
Παραλλαγή: Προς το τέλος της σάλτσας ρίξτε ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες για να βράσουν καθώς και 4 αντσούγιες κομμένες. Ή ένα από τα δύο Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8335 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |