Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπετζοφάϊ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1 κιλό πιπεριές πράσινες (μακριές)
4 χωριάτικα λουκάνικα
1 κιλό τομάτες ώριμες λιωμένες καλά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1,1/2 φλιτζάνι λάδι
λίγη ζάχαρη


Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κρατάμε για αργότερα. Τις τηγανίζουμε με το ένα φλιτζάνι λάδι, χωρίς να ροδοκοκκινήσουν πολύ. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και τα λουκάνικα κομμένα σε δυο τρία κομμάτια το καθένα. Τα τηγανίζουμε και τα βγάζουμε κι αυτά από το τηγάνι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μέσα στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και αφήνουμε το σπετζοφάι να βράσει ώσπου να μείνει με μια πηχτή σάλτσα. Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε τα λουκάνικα σε πολλές και λεπτότερες φέτες.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )