Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Χταποδάκι με λιαστές ντομάτες κι άλλα καλά
Χταποδάκι με λιαστές ντομάτες κι άλλα καλά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Nena   
Δευτέρα, 26/07/10
img_4334_420
Υλικά (για 6-8 μερίδες, ως ορεκτικό):
  • 1-3 χταπόδια (περίπου 1 κιλό συνολικά)
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 Κ. σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. μηλόξιδο
  • ¼ φλ. κόκκινο κρασί (απλό ή κουμανταρία, ή σέρυ, ή μαυροδάφνη ή μαρσάλα)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισου ή και κόκκους πιπέρι, δάφνη αλάτι.
    (Μπορούμε να βάλουμε μπαλσάμικο, πορτοκάλι, μέλι αλλά πάντα μέχρι 2 υλικά)
Εκτέλεση:
  • Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα με το κόκκινο κρασί, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και τους αστεροειδείς γλυκάνισους. Βράστε το για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Βγάλτε το από την κατσαρόλα και κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες. Σβήστε με το ξίδι, προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι και τον μαϊντανό.
  • Αλατίστε και αφήστε το για αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7231
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-07-2010 13:36
 
Αμάν τι μεζεδάκι είναι αυτό!!! Μπράβο!!
 
vago
2. 29-07-2010 13:45
 
Ουζομεζές πρώτος !!!
 
TSIGKOS59
3. 29-07-2010 16:09
 
Αυτό κι αν ειναι Ο ΜΕΖΕΣ!!! Ευχαριστούμε Νένα μας!!!!
 
pastaflora
4. 04-08-2010 02:10
 
Πολύ ωραίος μεζές , μπράβο Νένα. Το πρώτο χταποδάκι που θα μου φέρει ο προσωπικός μου ψαράς θα είναι μαγειρεμένο έτσι. Ελπίζω να είναι 1 κιλό :p :p
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 31/08/12 )