Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Τηγανίτες Δωδώνης
Τηγανίτες Δωδώνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07

Υλικά:
1 κιλο αλευρι μαλακο
700 γρ. Γαλα χλιαρο
20 γρ. Μαγια
Λιγο αλατι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά να γίνουν ένα ζυμάρι, όχι σφιχτό και το αραιώνετε με λίγο χλιαρό νερό.
Το αφήνετε σκεπασμένο για μία ώρα με πετσέτα.
Έχετε βάλει λάδι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνετε το μείγμα μ’ ένα κουτάλι σούπας.
Για κάθε τηγανίτα, χρειάζεται να ξεπλένετε το κουτάλι σ’ ένα ποτήρι νερό.
Οι τηγανίτες σερβίρονται αντί για ψωμί σε γεύμα ή σαν επιδόρπιο με μέλι και καρύδι.

 

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/06/07 )