Με αφορμή τις συνταγές του κορμού που είδα είπα να δώσει και την δική μου εκδοχή που την έμαθα από την μητέρα μου η οποία την έμαθε πριν 30 χρόνια από την κουμπάρα της. Υλικά - 1 κουτι μπισκότα μπι μπερ
- 1 1/2 φλυτζανάκια του καφέ ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
- 1 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη άχνη
- 1/2 βιτάμ λιωμένο
- 1/2 κουτί κακάο
- 2 ποτήρια του νερού καρύδια
- 1 αυγό ή αν δεν θέλετε μην το βάζετε
- 1 σφηνάκι ποτό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση - Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, τα ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα (αν είναι πολύ σφικτή βάλτε λίγο ποτό ακόμα)
- Το υλικό το βάζουμε σε λαδόκολα και του δίνουμε το σχήμα του κορμού. Το διπλώνουμε σφικτά και το βάζουμε στο ψυγείο - οχι στην κατάψυξη.
- Μετά από 2-3 ώρες το ανοίγουμε, το κόβουμε κομμάτια και το διπλώνουμε σε αλουμινόχαρτο ή σε μεμβράνη και έχετε ένα ωραίο γλυκάκι.
Αυτό το γλυκό μπορείτε να το κάνετε και τρουφάκια, αρκεί να αλέσετε τα μπισκότα και τα καρύδια και να τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά. Εκεί ίσως σας χρειαστεί το έξτρα ποτάκι να μπορέσετε να τα πλάσετε. Μετά τα κυλάτε σε καρύδι ή τρούφα ή ότι άλλο εσείς θέλετε. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15830 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |