Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Ραβανί από το Γαλαξείδι
Ραβανί από το Γαλαξείδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
5 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
10 φλυτζάνια νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
200 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
1/2 κουταλάκι κανέλλα και γαρύφαλλο

Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε κατσαρόλα μεγάλη και ροδοκοκκινίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς να καούν.
Έχουμε ζεστάνει το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε διαρκώς ρίχνοντας το ρύζι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Το μείγμα θα πήξει αλλά πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε 1 ώρα στους 200ο μέχρι να ροδίσει.
Το σερβίρουμε με πασπαλισμένη κανέλλα.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )