Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Χριστουγεννιάτικο Κεϊκ
Χριστουγεννιάτικο Κεϊκ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
500 γρ. αποξηραμένος Ανανάς
500 γρ. αποξηραμένα Βερίκοκα
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. κοπανισμένα Αμύγδαλα
4 Αυγό(ά)
300 γρ. Αλεύρι
1 κουτ. γλ. σκόνη Κανελογαρίφαλα
4 κουτ. Ρούμι
Για Διακόσμηση Γλασαρισμένα Φρούτα ή Φρούτα αποξηραμένα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Κόβετε σε κυβάκια τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύετε.
Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτετε τα αμύγδαλα.
Αρχίζετε να ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα μαζί με ένα κουταλάκι αλεύρι με το κάθε αυγό.
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα, το ρούμι και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψάκι (20 - 23 εκ).
Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 2 - 2 1/2 ώρες, να πήξει χωρίς να ξεραθεί.
Ελέγχετε το συχνά μετά τη 1 1/2 ώρα ψησίματος να μην σας "αρπάξει". (Διαπιστώνετε αν ψήθηκε καλά βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του, που πρέπει να βγει καθαρό).
Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Μπορείτε να το διπλώσετε σε αλουμινόχαρτο και να το διατηρήσετε σε δροσερό μέρος μέχρι 1 μήνα.
Το ξεδιπλώνετε και το διακοσμείτε με τα αποξηραμένα και γλασαρισμένα φρούτα.
Το βάζετε σε πιατέλα, το τυλίγετε γύρω - γύρω με διακοσμητική γιορτινή κορδέλα και το σερβίρετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός