Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουγάτσα με τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 30/08/10
Ευρετήριο άρθρου
Μπουγάτσα με τυρί
Σελίδα 2
dsci2140__420
Από τις καλύτερες μπουγάτσες με τυρί που έχετε φάει !!

Την συνταγή μου την έχει δώσει ένας κύριος που είχε μαγαζί δίπλα από το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη

Υλικά
  • Μισό κιλό τυρί φέτα, τριμμένο
  • 200γρ ανθότυρο
  • 2 ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα
  • ¾ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
  • Λίγο άσπρο πιπέρι
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας ή ακόμα καλύτερα Βηρυτού
  • Βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
  • Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Βάζουμε το μείγμα στα στρωμένα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (πάντα βουτυρώνοντάς τα). Προσπαθούμε με το πινέλο να βάλουμε τις άκρες των πάνω φύλλων όσο γίνεται πιο βαθιά στο ταψί μας
  • Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μερικές τρυπούλες και ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 190 βαθμούς, στην κάτω σχάρα, ώσπου να ροδίσει καλά
  • Αν το ταψί μας δεν είναι διάφανο, με ένα μαχαίρι ελέγχουμε να έχει ψυθεί και από κάτω καλά

Η μπουγάτσα μας γίνεται πιο τραγανή αν μπορέσουμε να τη γυρίσουμε ανάποδα και να ψηθεί και από την άλλη μεριά, περίπου για 10 λεπτά

Το ανακάτεμα του μείγματος στο τέλος πρέπει να γίνει με πολύ απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας.

dsci2139_420

Εγώ την έκανα σε 2 μικρά πυρέξ (βλέπε video), έψησα τη μία και την άλλη την έβαλα στην κατάψυξη για να την ψήσω άλλη μέρα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 17795
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 30-08-2010 13:00
 
Ωστε έτσι γίνεται αυτή η πεντανόστιμη μπουγάτσα!! Μπράβο!!
 
vago
2. 30-08-2010 13:25
 
Από τα υλικά συμπεραίνω ότι θα είναι πολύ γευστική!  
Η μουσική επιλογή είναι καταπληκτική, τελος.
 
kate
3. 30-08-2010 15:12
 
Mπραβο voula φαινετε πολυ ωραια θα την φτιαξω σιγουρα και οτι πρεπει για να στελνουμε και στο σχολειο στα παιδια μας
 
anna9
4. 30-08-2010 15:23
 
Μιαμ, μπουγάτσα με τυρί :upset μου αρέσουν τα υλικά που βάζεις μέσα. Γειά στα χέρια σου.
 
sgr
5. 30-08-2010 15:47
 
Αυτο το κολπο το να την γυριζεις για να ψηνεται και απο τις δυο πλευρες οντως πετυχαινει. Γινεται πολυ τραγανη.
 
christia
6. 30-08-2010 19:52
 
Εκπληκτική συνταγή!!! Μπράβο Βούλα!!!! Και το γύρισμα πάνω κάτω είναι απαραίτητο, έτσι φτιάχνουν την μπουγάτσα στην Θεσσαλονίκη :zzz
 
YANNA
7. 31-08-2010 09:13
 
Φαίνεται πραγματικά πολύ λαχταριστή :eek :eek Τραγανή και πεντανόστιμη!!! Θα δοκιμαστεί άμεσα ;) 
Ευχαριστούμε Βούλα :zzz
 
Flora
8. 31-08-2010 10:44
 
Υπεροχη!!!!! Το βιντεο επίσης εξαιρετικό!!! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε γιατί τρελαίνομαι για μπουγάτσα με τυρί!!!
 
mariaZ
9. 01-09-2010 18:07
 
Υπέροχη η μπουγάτσα,αλλά και η παρουσίαση του Αρχου με την υπέροχη μουσική του με εντυπωσίασαν ! Μπράβο σας παιδιά...!!!
 
pastaflora
10. 02-09-2010 11:28
 
Καλα Βουλα περιττο να σου πω οτι εγω μπορω να τρωω μονο τετοια...τρελαινομαι! 
Για την μπουγατσα δεν ειχα ιδεα οτι τη γυριζουμε αλλα και η γεμιση ειναι μοναδικη.Οσες μπουγατσες εχω διαβασει ειναι σαν τυροπιτες με αυγα ολοκληρα. 
Η συνταγη σου δεν υπαρχει....!Ευγε!
 
margarita79
11. 02-09-2010 13:39
 
Συγχαρητηρια για την συνταγη! Με τα ισια ακριβως υλικα δεν μπορεις να κανεις και τυροπιτα στριφτη, αντι για μπουγατσα? Μια ερωτηση! Μενω εξωτερικο και μου ειναι πολυ δυσκολο να βρω ελληνικα τυρια, φετα μονο με δυσκολια, και δεν ειναι και νοστιμη, η γευση της μοιαζει με λευκο τυρι πιο πολυ. Ανθοτυρος δεν υπαρχει. Μηπως μπορεις να μου προτεινεις καποιο εναλλακτικο ξενο τυρι, γαλλικο, ιταλικο, η αγγλικο που μπορω να αντικαταστησω την "αναντικαταστατη" γευση και υφη της μυζηθρας?? Επισης οταν λες φυλλο κρουστας, εννοεις το φυλλο του μπακλαβα? Ευχαριστω πολυ!
 
pokemonaki
12. 02-09-2010 23:09
 
pokemonaki ναι εννοώ το φύλλο μπακλαβά. Οσο πιο λεπτό είναι τόσο καλύτερη γίνεται η μπουγάτσα μας , γιατί δεν έχει πολύ γέμιση μέσα και αν το φύλλο είναι χοντρό και τόσο τραγανή δεν γίνεται και τρως όλο φύλλο. Τώρα για το θέμα του τυριού δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ανάλογο, αλλά και με λευκό τυρί γίνεται απλά θα χάνει λίγο σε γεύση. Μην νομίσεις και εδώ πως τα περισσότερα μαγαζιά βάζουν φέτα (η τιμή της είναι αρκετά ακριβή). 
Για στριφτή τυρόπιτα αυτή η γέμιση δεν κάνει γιατί είναι ρευστή και θα τρέχει.  
Εχει δίκαιο η Μαργαρίτα. Οι μουγάτσες με ολόκληρα αυγά είναι μέσα κίτρινες και η γεμισή τους δεν είναι τόσο αφράτη. Μοιάζουν περισσότερο με τυρόπιτες. Μου έχουν δώσει και άλλες συνταγές αλλά δεν είναι σαν αυτή
 
voula
13. 21-03-2011 11:00
 
Πρώτη φορά έκανα προσπάθεια να φτιάξω μπουγάτσα με τυρί και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και η μπουγάτσα μας φάνηκε ισάξια με του καλύτερου μπουγατσατζίδικου!!! Δεν παίζεται !!!
 
doraki
14. 23-03-2011 20:16
 
Χαίρομαι που σου άρεσε.Και εμένα είναι από τις αγαπημένες μου
 
voula
15. 19-09-2011 11:42
 
Καλημέρα Βούλα, μόλις γύρισα από Θεσσαλονίκη και με έκανες να τρέχουν τα σάλια μου!!! Θα τη δοκιμάσω να την κάνω σύντομα. Έχεις και συνταγή με κρέμα και κιμά? Αν όχι, μπορείς να βρεις έτσι μερακλίδικες όπως αυτή?
 
polakis


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/08/10 )