Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουγάτσα με τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 30/08/10
Ευρετήριο άρθρου
Μπουγάτσα με τυρί
Σελίδα 2
dsci2140__420
Από τις καλύτερες μπουγάτσες με τυρί που έχετε φάει !!

Την συνταγή μου την έχει δώσει ένας κύριος που είχε μαγαζί δίπλα από το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη

Υλικά
  • Μισό κιλό τυρί φέτα, τριμμένο
  • 200γρ ανθότυρο
  • 2 ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα
  • ¾ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
  • Λίγο άσπρο πιπέρι
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας ή ακόμα καλύτερα Βηρυτού
  • Βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
  • Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Βάζουμε το μείγμα στα στρωμένα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (πάντα βουτυρώνοντάς τα). Προσπαθούμε με το πινέλο να βάλουμε τις άκρες των πάνω φύλλων όσο γίνεται πιο βαθιά στο ταψί μας
  • Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μερικές τρυπούλες και ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 190 βαθμούς, στην κάτω σχάρα, ώσπου να ροδίσει καλά
  • Αν το ταψί μας δεν είναι διάφανο, με ένα μαχαίρι ελέγχουμε να έχει ψυθεί και από κάτω καλά

Η μπουγάτσα μας γίνεται πιο τραγανή αν μπορέσουμε να τη γυρίσουμε ανάποδα και να ψηθεί και από την άλλη μεριά, περίπου για 10 λεπτά

Το ανακάτεμα του μείγματος στο τέλος πρέπει να γίνει με πολύ απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας.

dsci2139_420

Εγώ την έκανα σε 2 μικρά πυρέξ (βλέπε video), έψησα τη μία και την άλλη την έβαλα στην κατάψυξη για να την ψήσω άλλη μέρα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 17774
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 20-09-2011 22:35
 
polakis να την δοκιμάσεις. Είναι πολύ καλή. Οσο για τις άλλες , έχω συνταγές αλλά θα πρέπει να βρω χρόνο να τις κάνω.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/08/10 )