Μετά απο μελέτη της συζήτησής μας στο φόρουμ( εδώ )και με τις συμβουλές της πεθεράς μου πέτυχα καλαμαράκια εξαιρετικά τραγανά και μαλακά. Υλικά - 1 κιλο καλαμαράκια (Κατεψυγμένα ή φρεσκα καθαρισμένα και κομμένα)
- Χυμος απο 2 λεμονια
- 1 φλιτζάνι νερο
- 1 κ.γ μαγειρικη σόδα
- Αλατι
- Αλευρι για το τηγανισμα
- Σπορελαιο
Εκτέλεση - Βαζουμε τα καλαμαρακια μας στο νερο μαζι με το χυμο λεμονιου και την μαγειρικη σοδα και τα αφηνουμε να μεινουν για να μαλακωσουν.
- Τα ξεπλενουμε και τα στραγγιζουμε πολυ καλα(αλλιως σκανε).
- Αλευρωνουμε (εχουμε βαλει λιγο αλατακι στο αλευρι)και τιναζουμε να φυγει το πλεονασμα.
- Τηγανιζουμε σε σπορελαιο, σε καυτο λαδι για 2-3 λεπτα ισα-ισα να παρουν χρυσο χρωμα και τα ακουμπαμε σε απορροφητικο χαρτί.
- Σερβιρουμε τα καλαμαρακια μας ζεστά με μπόλικο λεμονάκι.
Το λαδι πρεπει να ειναι καυτο και να τηγανιστουν το πολυ για 3 λεπτα γιατι αλλιως σκληραινουν. Για καλυτερο αποτελεσμα εγω τα βάζω σε φριτεζα.Στη φριτεζα το λαδι καιει σε σταθερη υψηλή θερμοκρασια και οπτικα ειναι πιο ομοιομορφα απο το τηγανι οπου η δευτερη τηγανια συνήθως μαυριζει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 53302 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |