Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καλαμαράκια τηγανιτά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 04/09/10
img_2366_420
Μετά απο μελέτη της συζήτησής μας στο φόρουμ(εδώ )και με τις συμβουλές της πεθεράς μου πέτυχα καλαμαράκια εξαιρετικά τραγανά και μαλακά.
Υλικά
  • 1 κιλο καλαμαράκια (Κατεψυγμένα ή φρεσκα καθαρισμένα και κομμένα)
  • Χυμος απο 2 λεμονια
  • 1 φλιτζάνι νερο 
  • 1 κ.γ μαγειρικη σόδα
  • Αλατι
  • Αλευρι για το τηγανισμα
  • Σπορελαιο
Εκτέλεση
  • Βαζουμε τα καλαμαρακια μας στο νερο μαζι με το χυμο λεμονιου και την μαγειρικη σοδα και τα αφηνουμε να μεινουν για να μαλακωσουν.
  • Τα ξεπλενουμε και τα στραγγιζουμε πολυ καλα(αλλιως σκανε).
  • Αλευρωνουμε (εχουμε βαλει λιγο αλατακι στο αλευρι)και τιναζουμε να φυγει το πλεονασμα.
  • Τηγανιζουμε σε σπορελαιο, σε καυτο λαδι για 2-3 λεπτα ισα-ισα να παρουν χρυσο χρωμα και τα ακουμπαμε σε απορροφητικο χαρτί.
  • Σερβιρουμε τα καλαμαρακια μας ζεστά με μπόλικο λεμονάκι.

Το λαδι πρεπει να ειναι καυτο και να τηγανιστουν το πολυ για 3 λεπτα γιατι αλλιως σκληραινουν.

Για καλυτερο αποτελεσμα εγω τα βάζω σε φριτεζα.Στη φριτεζα το λαδι καιει σε σταθερη υψηλή θερμοκρασια και οπτικα ειναι πιο ομοιομορφα απο το τηγανι οπου η δευτερη τηγανια συνήθως μαυριζει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 45531
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 07-09-2010 08:35
 
Υπέροχα τα καλαμαράκια σου Μαργαρίτα! 
Φαίνονται εξαιρετικά τραγανά :zzz  
Το μαρινάρισμα με τη σόδα και το λεμόνι θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω. 
Τώρα τελευταία, εγώ χρησιμοποιώ corn flour για το αλεύρωμα...έχει πολύ τραγανό αποτέλεσμα :)
 
Flora
2. 07-09-2010 09:34
 
Αγαπημένο καλοκαρινό μεζεδάκι! Εγώ καθαρίζω τα καλαμάρια, τα κόβω ροδέλες και τα βάζω από το βράδυ σε γάλα με λίγο αλάτι. Γίνονται πολύ μαλακά!
 
vago
3. 07-09-2010 10:32
 
Κι εγώ σόδα βάζω αλλά όχι λεμόνι. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό γιατί τα δικά μου δε νομίζω να γίνονται έτσι. 
Λοιπόν παίρνω το ουζο και σου έρχομαι !
 
sgr
4. 10-11-2010 12:46
 
Τα καλαμαρακια για να ειναι μαλακα τα βαζουμε σε νερο με σοδα και τα γουλιζουμε τα αφηνουμε καμποση ωρα και μετα τα ξεπλενουμε με αφθονο νερο.Βεβαια μιλαμε για φρεσκα καλαμαρια μιας και εγω τα ψαρευω μανιωδως!
 
barbarazois
5. 28-02-2012 11:09
 
:) τα έφτιαξα καθαρή δευτέρα και έγιναν τέλεια !!! για το αλέυρωμα χρησιμοποίησα φαρίνα !! ευχαριστούμε για τη συνταγή !
 
dimitris69
6. 28-02-2012 13:09
 
Μπραβο σου και του χρονου!
 
margarita79
7. 12-04-2012 13:52
 
το φτιαξαμε σημερα...τελειο!!!!!!!!!! 
καλη ανασταση. :)
 
jslam
8. 20-04-2012 11:45
 
Σε ευχαριστω χαιρομαι που σας αρεσαν.
 
margarita79
9. 05-06-2012 13:21
 
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ :)
 
KAPA63

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/01/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός