Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Spare ribs Νο.2 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 06/09/10
spare_ribs2
Υλικά
  •  1 χοιρινή κορτεζίνα κομμένη σε παϊδάκια (περίπου 1 κιλό)
  •  1 κ.σ. σησαμέλαιο
  •  1/3 φλ. κινέζικη μπάρμπεκιου sauce
  •  2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  •  2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
  •  2 κ.γλ. ξύσμα φρέσκου τζίντζερ ή 1 κ.σ. σκόνη
  •  ¼ φλ. μέλι
  •  1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
  •  ½ κ.γλ. πάπρικα
  •  ¼ φλ. κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
  • spare_ribs1Ζητήστε από το χασάπη να σας κόψει τα παιδάκια με μαχαίρι, χωρίς να διαλύσει τα κόκκαλα ή κάντε το και μόνοι σας, με κοφτερό μαχαίρι.
  • Βράστε τα παιδάκια για 10’ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, σουρώστε τα και στεγνώστε τα καλά.
  • Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ (να τα χωράει όλα) ζεσταίνατε το σησαμέλαιο και ροδίζετε τα παϊδάκια καλά από όλες τις πλευρές. Αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν όταν είναι έτοιμα.
  • Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Έχετε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τα παϊδάκια. Τα γυρνάτε από όλες τις πλευρές να καραμελώσουν καλά και σβήνετε τη φωτιά όταν δείτε ότι η σάλτσα έχει πήξει αρκετά και έχει απορροφηθεί από τα παϊδάκια. Η όλη διαδικασία θα σαν πάρει 15’-20’.

Αφήστε τα να σταθούν 10’ και σερβίρετε

Μην χρησιμοποιήσετε μαχαιροπίρουνα…δεν θα τα ευχαριστηθείτε!!

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 08-09-2010 12:18
 
Τέλειο!!! Και σίγουρα χωρίς μαχαιροπίρουνα ;) !
 
vago
2. 09-09-2010 08:30
 
:) :) :)
 
Flora
3. 09-09-2010 10:07
 
Αυτη τη συνταγη σου την περιμενα!!!Παρα πολυ ωραια Φλωρα μου!!!Θα τα κανω οπωσδηποτε!!
 
margarita79
4. 09-09-2010 17:15
 
Θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/09/10 )