Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαριδόπιτα ...του Μ22 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από M22   
Τρίτη, 07/09/10
Υλικά
  • μαριδάκι (υπολογίστε με το μάτι για μια τηγανιά)
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά κορνφλαουρ
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευης
  • Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε το μαριδάκι σκέτο (χωρίς να το έχουμε αλευρώσει), ανακατεύοντάς το συνέχεια για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα για να προτηγανιστει !!!
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κρεμμύδια (σε ψιλές ροδέλες κομμένες στα 4) και το κορνφλαουρ !!
  • Προσθέτουμε τα ελαφρώς τηγανισμένα μαριδάκια και τα ανακατεύουμε, βάζοντας όσο νερό χρειάζεται μέχρι μα γίνουν όλα ένας "πολτός" !!
  • Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά !!
  • Μόλις δούμε/καταλάβουμε ότι ψήθηκε από κάτω, το γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (σαν ομελέτα) !!

Μόλις ψιλομαυρισει και από τις 2 πλευρές η "μαριδοπιτα" είναι έτοιμη !!

Καλή σας όρεξη

Αν δεν βρείτε μαριδάκι ψιλό αλλά μεγαλύτερες μαρίδες, κάνετε ακριβώς τα ιδία με την προϋπόθεση να έχετε βγάλει τα μεσαία κόκαλα και να τις έχετε κόψει τουλάχιστον στην ...μέση !!

Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μαρίδες με γαύρο η ακόμα και με ..γαριδάκι !!!

Άρα ουσιαστικά σας έδωσα 3 ..συνταγές !!!Την "μαριδοπιτα" , την "γαυροπιτα" και την ..."γαριδοπιτα" χα χα χα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5256
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 07/09/10 )