Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι τουρσί σε γυάλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ahina   
Τετάρτη, 08/09/10

 
Ειναι ένας εκλεκτός μεζες για ουζο και σε περιμένει τη στιγμή που θες!

Η καλυτερη εποχη να αγοραζετε χταποδια και να τα κρατατε στον καταψυκτη σας ειναι ο Απριλιος και ο Μάιος γιατι τοτε δεν εχουν αυτη την τρυπουλα στο κεντρο του πλοκαμιου και εχουν την καλυτερη γευση, τελος παντων ομως οποτε και να το πετυχετε φρεσκο νοστιμο ειναι!

Υλικα
  • μια γυαλα 1 λιτρο που κλείνει αεροστεγως
  • ενα χταποδι σγουρισμενο, ενα κιλο
  • μια κοκκινη και μια πρασινη πιπερια,ενα κλωναρακι δεντρολίβανο
  • μπαχαρι και πιπερι σε κοκκους
  • ξυδι απο κρασι δυνατο, λιγο λαδι
Εκτέλεση
  • Πλενουμε το χταποδι και το καθαριζουμε με το γνωστο (φανταζομαι) τροπο: βγαζουμε ματια, στομα και ο΄τι εχει μεσα η κουκουλα.
  • Το βαζουμε σε βρεγμενη κατσαρολα παντα, ακομα κι αν ετοιμαζόμαστε να το μαγειρεψουμε αλλιως, αφου πρωτα το εχουμε κοψει σε μεγαλα κοματια μηκος περιπου ενα δαχτυλο καθε κοματι, χωρις να προσθεσουμε καθολου νερο (θα βγαλει μονο του ενα κοκκινο ζουμι που σχεδον θα το σκεπασει) σε μετρια φωτια
  • Το βγαζουμε αμεσως, να ειναι δηλαδή ακομα ωμο, το αφηνουμε να κρυωσει, το βαζουμε στη γυαλα μαζι με τα υπολοιπα υλικα και γεμιζουμε μεχρι να σκεπαστουν ολα καλα με ξυδι
  • Τελος βάζουμε το λαδι που θα μεινει πανω πανω και θα σφραγισει το τουρσι.

 Το αφηνουμε περιπου 20 μερες  Ανοιξτε και δοκιμαστε το.  Αν ειναι μαλακο ειναι ετοιμο αλλιως το αφηνετε παραπανω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 14940
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-02-2012 15:37
 
den katalava otan les to vazoume se metria fotia k to vgazoume amesos, ti ennois?
 
pelekrina
2. 12-02-2012 01:39
 
δεν το αφήνεις να βράσει στα νερά του,μεσα στην κατσαρόλα το χταπόδι αλλαζει γρήγορα χρώμα κοκκινίζει, σχετικά γρήγορα, τότε το βγάζεις
 
ahina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 10/09/10 )