Η ολοστρόγγυλη τραγανή , παραδοσιακή πίτα! ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!!Υλικά που θα χρειαστούμε - 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 φλυτζάνι καλαμποκίσιοτης μπομπότας,
- ¼ κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ αλάτι
- 125 γρ βιτάμ(παγωμένο)
- ζεστό νερό, όσο χρειάζεται η ζύμη
| |
Πάμε να τις φτιάξουμε: - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σαν τραχανά να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε το νερό κσι τις ζυμώσουμε.
- Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για 15΄, και κατόπιν χωρίς να τις αλευρώσουμε ανοίγουμε χοντρούλικο φύλο και τις κόβουμε με ένα ποτήρι ή όσο μεγάλες τις θέλουμε με ανάλογο κουπ- πατ
- Τις ψήνουμε σε τεφάλ ή σε πλάκα αντικολητική χωρίς λάδι και τις στοιβάζουμε διπλωμένες σαν μισοφέγγαρα που μέσα θα βάλουμε το φαγητό.
Αν θέλουμε πριν τις ψήσουμε τις κόβουμε και σε τριγωνάκια μικρά και τις πασπαλίζουμε με γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ανάλογα με τα γούστα μας και ελάχιστο αλάτι να γίνουν πικάντικες, και αυτές τις τελευταίες τις βουτάμε σε καυτερό κέτσαπ με τσίλι ή σε λιωμένο τυρί τσένταρ και είναι Η Λ Ι Χ Ο Υ Δ Ι Α!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 6513 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |