Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Ζύμη πίτσας Νο.03 (σπιτική)
Ζύμη πίτσας Νο.03 (σπιτική) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από foccacia   
Τετάρτη, 22/09/10

Η βάση για πίτσα είναι εύκολη υπόθεση και επιπλέον διατηρείται στην κατάψυξη.

Υλικά:
  • 400 g αλεύρι σκληρό
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 mL χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι δημιουργώντας ένα βουναλάκι*.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το προζύμι, το λάδι και λίγο νερό. Αρχίζουμε να σπρώχνουμε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο.
  • Ζυμώνουμε και όποτε χρειάζεται συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
  • Πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπώλ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για  1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Τη χωρίζουμε σε 4-6 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο, που το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15 περίπου λεπτά.

*: Το κοσκίνισμα γίνεται για να ανακατευτεί το αλεύρι με τον αέρα, εγκλωβίζοντας οξυγόνο που θα βοηθήσει για να γίνει καλύτερα η ζύμωση

Παραλλαγή με καλαμποκάλευρο:

  • 1 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.

Παραλλαγή χωρίς μαγιά:

  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά.

Παραλλαγή με αλεύρι ολικής άλεσης:

  • 1 3/4 φλυτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 19269
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 23/09/10 )