Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λεμονόπιτα Νο.04 (της Ρούλας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 26/09/10
img_2726_420

Τη λεμονόπιτα αυτή τη σερβίρει η Ρούλα στο μαγαζί της και κανει θραύση. Ισως ειναι και απο τα ωραιότερα και ευκολότερα γλυκά που εχω φάει-φτιάξει.Σας προτέινω να τη δοκιμάσετε!!

Υλικά

Για την κρέμα λεμονιού

  • 500μλ κρεμα γαλακτος
  • 2 ζαχαρουχα
  • Χυμος απο 4 μετρια λεμονια
  • Ξυσμα απο 2 λεμονια

Για τη βάση

  • 1,5 πακετο πτι μπερ ή digestive
  • 200γρ.μαργαρίνη λιωμένη
  • Ξυσμα λεμονιου (προαιρετικά)

Για το στόλισμα

  • Λιγη σαντιγυ
  • Τριμμενο αμυγδαλοή καρυδι ή αμυγδαλο φιλέ
  • Ξυσμα λεμονιου
Εκτέλεση
  • img_2715_420Τριβουμε τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε με το λιωμενο βιταμ.
  • Βαζουμε το μειγμα μπισκοτου-μαργαρινης στη φορμα μας ή στο πυρέξ μας και το παταμε με ενα κουταλι να παρει τη φορμα.
  • Βαζουμε τη βαση για λιγο στο ψυγειο να σφιξει. 
  • Χτυπαμε ολα τα υλικα για την κρεμα μαζι στο μίξερ μεχρι να εχουμε μια πηχτη κρεμα(στην υφη θα ειναι σα γιαουρτι σακουλας μετα θα πηξει κι αλλο στο ψυγειο).
  • Απλωνουμε πανω απο το μπισκοτο.
  • Στολιζουμε με σαντιγυ,αμυγδαλακι ή καρυδι συν ξυσμα λεμονιου και τοποθετούμε στο ψυγειο.
  • Ξερφομάρουμε και σερβίρουμε σε κομματια!!!!

img_2741_420 

 Καλή Επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 26495
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 28-09-2010 10:20
 
Σλουρπ!!! Μαργαριτούλα, πάλι έγραψες... Εύκολο - γρήγορο - νοστιμότατο! Και όπως πάντα εξαιρετική παρουσίαση! Ευχαριστούμε! :zzz :zzz :zzz
 
nayia
2. 28-09-2010 11:30
 
Ειναι πραγματικα φανταστικο γλυκο αν σας αρεσει το λεμονι!
 
margarita79
3. 29-09-2010 07:49
 
Μιαμ, μιαμ :eek  
Τι ωραίο γλυκό είναι αυτό :eek  
Δεν χρειαζόταν προτροπή...θα το δοκιμάσουμε πάραυτα :zzz :zzz
 
Flora
4. 29-09-2010 09:00
 
:zzz Τρομερό Μαργαρίτα,πολύ ωραίες και οι φωτο!! ;)
 
demi
5. 02-10-2010 18:07
 
Αυτή η λεμονόπιτα θα είναι το επόμενο γλυκό που θα κάνω. Μου αρέσουν πολύ τα λεμογλυκάκια και αυτή φαίνεται υπέροχη.  
Η διακόσμηση της λεμονοπιτά σου και η φωτογραφία είναι άψογα!!!!
 
voula
6. 02-12-2010 10:55
 
Μαργαρίτα μου συγχαρητήρια για τη φοβερή παρουσίαση! Έφτιαξα το γλυκάκι γιατί είμαι λάτρης της γεύσης του λεμονιού αλλά μάλλον μου βγήκε παραπάνω "ξυνή" από ότι περίμενα. 
Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω αλλά μάλλον θα αρκεστώ στο χυμό 1 μόνο λεμονιού :sigh  
Να είσαι καλά και πάλι ευχαριστώ για την γευστικότατη συνταγή σου! 
Φιλιά! :)
 
popi81
7. 02-12-2010 12:10
 
Σε ευχαριστω πολυ!!! 
Χμμμ ξερεις καμμια φορα τα λεμονια αν ειναι φρεσκα ειναι πιο ξυνα,παιζει ρολο και το μεγεθος,ποσο χυμο εχουν κτλ... 
Ισως την αλλη φορα δοκιμασεις και βαλεις αναλογα οσο θελεις.
 
margarita79
8. 11-01-2011 11:38
 
μου την ειχαν δωσει και εμενα πριν απο δυο χρονια και την εκανα. Ειναι τελεια, ειδικα για το καλοκαιρι οτι πρεπει.  
Δοκιμασα αντι λεμονι εβαλα πορτοκαλι, δεν πηζει. και το πεταξα.
 
georgi79
9. 11-01-2011 11:57
 
Ναι με πορτοκαλι δεν γινετε...το λεμονι ειναι αυτο που σφιγγει την κρεμα.Χαιρομαι που σου αρεσει και εμας ειναι απο τα αγαπημενα μας.Θεωρω οτι ειναι ιδανικο-ελαφρυ γλυκο μετα απο ενα πλουσιο γευμα.
 
margarita79
10. 31-01-2011 09:56
 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ !!!ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΗΞΕ Η ΚΡΕΜΑ...ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ ????
 
GIOGIO
11. 31-01-2011 10:15
 
Σιγουρα φταιει η κρεμα...στη ζαχαροπλαστικη η κρεμες πρεπει να ειναι φουλ λιπαρων.Σε ευχαριστω για τα καλα λογια.
 
margarita79
12. 24-01-2012 18:26
 
πολύ καλή και γευστική φαίνεται
 
execooking

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 30/08/11 )