Τη λεμονόπιτα αυτή τη σερβίρει η Ρούλα στο μαγαζί της και κανει θραύση. Ισως ειναι και απο τα ωραιότερα και ευκολότερα γλυκά που εχω φάει-φτιάξει.Σας προτέινω να τη δοκιμάσετε!! Υλικά Για την κρέμα λεμονιού - 500μλ κρεμα γαλακτος
- 2 ζαχαρουχα
- Χυμος απο 4 μετρια λεμονια
- Ξυσμα απο 2 λεμονια
Για τη βάση - 1,5 πακετο πτι μπερ ή digestive
- 200γρ.μαργαρίνη λιωμένη
- Ξυσμα λεμονιου (προαιρετικά)
Για το στόλισμα - Λιγη σαντιγυ
- Τριμμενο αμυγδαλοή καρυδι ή αμυγδαλο φιλέ
- Ξυσμα λεμονιου
Εκτέλεση - Τριβουμε τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε με το λιωμενο βιταμ.
- Βαζουμε το μειγμα μπισκοτου-μαργαρινης στη φορμα μας ή στο πυρέξ μας και το παταμε με ενα κουταλι να παρει τη φορμα.
- Βαζουμε τη βαση για λιγο στο ψυγειο να σφιξει.
- Χτυπαμε ολα τα υλικα για την κρεμα μαζι στο μίξερ μεχρι να εχουμε μια πηχτη κρεμα(στην υφη θα ειναι σα γιαουρτι σακουλας μετα θα πηξει κι αλλο στο ψυγειο).
- Απλωνουμε πανω απο το μπισκοτο.
- Στολιζουμε με σαντιγυ,αμυγδαλακι ή καρυδι συν ξυσμα λεμονιου και τοποθετούμε στο ψυγειο.
- Ξερφομάρουμε και σερβίρουμε σε κομματια!!!!
Καλή Επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 33076 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |