Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντιπ ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 26/09/10
.jpg_420_01

Στη Σαντορίνη, σε ένα υπέροχο οινοποιείο με θέα στη θάλασσα, μας σέρβιραν κομμάτια τυρί, παξιμάδια και πελτέ ντομάτας με ελαιόλαδο για να συνοδεύσουμε τα κρασιά που δοκιμάζαμε. Έτσι, σκέφτηκα να φτιάξω έναν αρωματικό πελτέ για να βουτάμε τα παξιμαδάκια και τα κριτσίνια μας. Αν υπάρχει σπιτικός πελτές από καμιά χρυσοχέρα γιαγιά ή καμιά θεία ακόμα καλύτερα. Αλλιώς, γίνεται και με έτοιμο γνωστών ετικετών.

Υλικά:
  • 1 κούπα σπιτικό πελτέ ή 1 κουτάκι έτοιμο των 400gr
  • 1-2 κουτ.σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 3-4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τσακισμένη (κλατσ μια με το γουδοχέρι)
  • 1 κουτ.γλυκού πιπέρι ροζ και μαύρους κόκκους χοντροκοπανισμένους (νταπ-νταπ-νταπ με το γουδοχέρι)
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο ελαφρά κοπανισμένο να βγάλει το άρωμά του (ταπ-ταπ-ταπ με την ανάποδη του μαχαιριού πάνω στο ξύλο)
  • 1 δαφνόφυλλο
Εκτέλεση:

Πολύ δύσκολη, απαιτεί χρόνο και μεγάλη εμπειρία! Όλα μαζί ανακάτεμα και κλείσιμο σε βαζάκι καλύπτοντας την επιφάνεια πάνω πάνω με μια στρώση λάδι. Σε δυο τρεις μέρες έχει πάρει τις γεύσεις από τα μυρωδικά.

Σερβίρουμε σε μπολάκι σκέτο πελτέ με λάδι (χωρίς τα αρωματικά), και βουτάμε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι. Πίνουμε κρασί Σαντορινιό ή άλλο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11643
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 28-09-2010 00:59
 
Υπεροχο !!! Ο άντρας μου θα το εκτιμήσει μιας και ήδη τρώει τον έτοιμο πελτέ επάνω στο ψωμάκι!!! 8) 8)
 
mariaZ
2. 28-09-2010 11:28
 
Ουτε που μου ειχε περασει ποτε απο το μυαλο ενα τετοιο dip εξαιρετικη ιδεα!
 
margarita79
3. 28-09-2010 23:28
 
*Στη Σαντορίνη, σε ένα υπέροχο οινοποιείο με θέα στη θάλασσα...* τι μου θύμησες τώρα. Καταπληκτικό!!!  
Η μαμά μου βάζει λαδάκι και αραιώνει τον πελτέ της (είναι πολύ ωραίος ο πελτές της) και κάνει ένα απλό dip. Θα της κάνω να δοκιμάσει την συνταγή σου και είμαι σίγουρη πως θα την εντυπωσιάσω. Πολύ ωραία η σκέψη σου!!
 
voula
4. 29-09-2010 07:51
 
Ευχαριστούμε, Αρχοντία! 
Έχω ήδη τη γεύση του στο στόμα μου :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/09/10 )