Σελίδα 1 από 2
Ένα κέικ απλό αλλά διαφορετικό, για μικρούς και μεγάλους!!
Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 24εκ.) - 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση - Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υγρά, τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι.
- Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο, και στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ξεκινάμε να στήσουμε το κέικ. Ρίχνουμε από 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, εναλλάξ τα μείγματά μας, στο κέντρο του ταψιού. (Εγώ χρησιμοποίησα τις κουταλίτσες για σάλτσα, του σερβίτσιου μου, για ευκολία, κι έριχνα 1 κάθε φορά.)
Δεν έχει σημασία με πιο μείγμα θα ξεκινήσετε, ούτε με πιο θα τελειώσετε. Απλώς θα αφήσετε τις πρώτες 2 κουταλιές να απλωθούν μόνες τους για μερικά δευτερόλεπτα, και στο κέντρο τους θα συνεχίσετε με άλλες δύο από το άλλο μείγμα. Έτσι θα συνεχίσετε, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Σε καμία φάση της διαδικασίας δεν θα κουνήσετε το ταψάκι, γιατί θα απλώσει και θα χαλάσει το σχέδιο. Όταν τελειώσετε, μεταφέρετε με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ετοιμαστεί το κέικ.- Περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.
Αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε αφού κρυώσει καλά.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 18269 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|