Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ ζέβρας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 04/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Κέικ ζέβρας
Σελίδα 2

zebra_cake

Ένα κέικ απλό αλλά διαφορετικό, για μικρούς και μεγάλους!!
Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 24εκ.)
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υγρά, τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο, και στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ξεκινάμε να στήσουμε το κέικ. Ρίχνουμε από 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, εναλλάξ τα μείγματά μας, στο κέντρο του ταψιού. (Εγώ χρησιμοποίησα τις κουταλίτσες για σάλτσα, του σερβίτσιου μου, για ευκολία, κι έριχνα 1 κάθε φορά.)
zebra1 zebra2
zebra3 zebra4

Δεν έχει σημασία με πιο μείγμα θα ξεκινήσετε, ούτε με πιο θα τελειώσετε. Απλώς θα αφήσετε τις πρώτες 2 κουταλιές να απλωθούν μόνες τους για μερικά δευτερόλεπτα, και στο κέντρο τους θα συνεχίσετε με άλλες δύο από το άλλο μείγμα. Έτσι θα συνεχίσετε, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Σε καμία φάση της διαδικασίας δεν θα κουνήσετε το ταψάκι, γιατί θα απλώσει και θα χαλάσει το σχέδιο.

  • zebra5

    Όταν τελειώσετε, μεταφέρετε με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ετοιμαστεί το κέικ.
  • Περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.

Αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε αφού κρυώσει καλά.

Η συνταγή είναι από το bakingbites.com

 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 14653
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
1. 06-10-2010 06:26
 
Εκπληκτικό!!! :eek
 
vago
2. 06-10-2010 09:28
 
Αχ φοβερο!Δεν εχα σκεφτει οτι το κεικ ζεβρ γινεται με αυτον τον τροπο.Αυτη τη μεθοδο την εχω συνατησει στο πολυχρωμο rainbow cake οπου χωριζεις το μειγμα σε πολλα μερη και το χρωματιζεις με διαφορετικα χρωματα.Μετα βαζεις κυκλακια απο τα μειγματα εναλλαξ οπως περιγραφεις. 
Σαφως δεν το βρισκω καθολου υγιεινο τοσο χρωμα και ετσι δεν το εκανα ποτε.Τωρα θα δοκιμασω αυτον τον τροπο με την προταση σου(σοκολατα-βανιλια)!!! 
Ευχαριστουμε!!Ειναι φανταστικο!!!
 
margarita79
3. 06-10-2010 09:39
 
Υπέροχο Φλώρα!! :zzz
 
demi
4. 06-10-2010 11:27
 
Φανταστικό!!!!!!!!!! Απερίγραπτο!!!!!!!! Καταπληκτική ιδέα και άκρως εμφανίσιμο και για καφέ με φίλες!!! :eek :upset :zzz ;)  
Ευχαριστούμε Flora! :)
 
nayia
5. 06-10-2010 14:12
 
ΜΑ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΦΙΑ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΟ RAINBOW CAKE ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΚΟΚΙΝΟ ΛΙΓΞ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΙΠΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ , ΚΙΤΡΙΝΟΥς ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ!
 
pastaflora
6. 06-10-2010 14:34
 
Ευχαριστω κ.Αρετη για τις προτασεις απλα το rainbow cake που εχω εγω υποψιν μου ειναι με περιεργα χρωματα οπως αλλωστε και το ουρανιο τοξο.Φουξια,λαχανι,μωβ κτλ τα οποια δυστηχως με φυσικους τροπους δεν γινονται.Καποτε δοκιμασα να κανω χρωματιστο κοκκινο κεικ με φυσικο τροπο και ηταν χαλια.
 
margarita79
7. 06-10-2010 15:11
 
ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!! :)
 
CHRISTINE
8. 06-10-2010 15:13
 
ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ?
 
CHRISTINE
9. 06-10-2010 16:43
 
α, ωστε ετσι γινονται αυτα ταα κολπα :eek bravo flora, τελεια παρουσίαση :grin :grin
 
ArXoS
10. 06-10-2010 18:18
 
Θαυμαστό κέικ! ΄Εχω μια παρόμοια συνταγή, με τη μόνη διαφορά την προσθήκη ινδοκάρυδου στο μείγμα.Ωραία εκτέλεση. Μπράβο!
 
giavroudi
11. 06-10-2010 18:45
 
αυτο θα πει ορεξη για μαγειρικη!!!! ζωγραφισες φλωρα μου!!!! μπαβοοοοοοοο!!!
 
mariannakis
12. 06-10-2010 19:11
 
εντυπωσιακό !! να ρωτήσω για τί μέγεθος ταψάκι είναι αυτή η δοσολογία?
 
sgk1971
13. 06-10-2010 19:37
 
CHRISTINE, πάντα βάζω λίγο αλάτι στα γλυκά μου, τα κάνει σαφώς πιο νόστιμα ;) 
sgk1971, η δοσολογία είναι για 24άρι ταψάκι, το αναφέρω πριν τα υλικά. 
Μαργαρίτα, φαντάζει εντυπωσιακό αυτό το rainbow cake, αλλά μόνο για να το βλέπω...μου ακούγεται λίγο παράξενο να τρως στρώματα χρωματισμένου παντεσπανιού :upset  
Arxos, αυτά είναι άαααλλα κόλπα :p :p :p  
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!!! Θα περιμένω εντυπώσεις όταν το δοκιμάσετε :zzz :zzz
 
Flora
14. 07-10-2010 15:17
 
Φοβερό, πολύ μου άρεσε, θα το δοκιμάσω κι εγώ Φλο ! Έεεγραψες πάλι !
 
sgr
15. 07-10-2010 23:21
 
Φαίνεται πραγματικά υπέροχο. Ήθελα όμως να ρωτήσω, γίνεται το ίδιο σχέδιο αν αντί για στρόγγυλο ταψάκι χρησιμοποιήσουμε παραλληλόγραμμο ή φόρμα μακρόστενη?
 
litba


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/10/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός