Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ ζέβρας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 04/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Κέικ ζέβρας
Σελίδα 2

zebra_cake

Ένα κέικ απλό αλλά διαφορετικό, για μικρούς και μεγάλους!!
Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 24εκ.)
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υγρά, τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο, και στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ξεκινάμε να στήσουμε το κέικ. Ρίχνουμε από 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, εναλλάξ τα μείγματά μας, στο κέντρο του ταψιού. (Εγώ χρησιμοποίησα τις κουταλίτσες για σάλτσα, του σερβίτσιου μου, για ευκολία, κι έριχνα 1 κάθε φορά.)
zebra1 zebra2
zebra3 zebra4

Δεν έχει σημασία με πιο μείγμα θα ξεκινήσετε, ούτε με πιο θα τελειώσετε. Απλώς θα αφήσετε τις πρώτες 2 κουταλιές να απλωθούν μόνες τους για μερικά δευτερόλεπτα, και στο κέντρο τους θα συνεχίσετε με άλλες δύο από το άλλο μείγμα. Έτσι θα συνεχίσετε, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Σε καμία φάση της διαδικασίας δεν θα κουνήσετε το ταψάκι, γιατί θα απλώσει και θα χαλάσει το σχέδιο.

  • zebra5

    Όταν τελειώσετε, μεταφέρετε με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ετοιμαστεί το κέικ.
  • Περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.

Αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε αφού κρυώσει καλά.

Η συνταγή είναι από το bakingbites.com

 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 18289
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
16. 08-10-2010 08:03
 
litba, όχι, δεν θα σου βγει ωραίο το σχέδιο. Δεν απλώνεται το μείγμα όπως πρέπει και μετά το ψήσιμο θα θυμίζει μαρμπέ. 
Σ' ευχαριστώ, ζαχαρίτσα :zzz
 
Flora
17. 09-10-2010 22:29
 
Απίθανο!!! Θα το δοκιμάσω.
 
yami
18. 10-10-2010 09:31
 
Θα περιμένω εντυπώσεις, yami :)
 
Flora
19. 10-10-2010 13:05
 
μπραβο σου!!! ζωγραφισες πραγματικα!!!
 
gwgoyla
20. 10-10-2010 18:20
 
Μπράβο βρε Φλώρα για ακόμα μια φορά. Για την παρουσίαση , για τις φωτογραφίες σου για το μεράκι σου, γιατί μας δίνεις φοβερές συνταγές.
 
voula
21. 27-10-2010 09:04
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια :) 
Βούλα, με συγκινείς...
 
Flora
22. 10-02-2012 08:14
 
Φλώρα, έχω φτιάξει αυτό το εντυπωσιακό κέικ και το έφερα σήμερα στο γραφείο για κέρασμα για τη γιορτή μου (μαζί με Κις Λοραίν επίσης από το Greek Masa) και άρεσαν και τα δύο τρελά!!! Ο γιος μου, που δεν του πολυαρέσουν τα κέικ, ενθουσιάστηκε!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/10/10 )