Δεν μπορειτε να φατε μονο ενα ..
Υλικα (18-20 κομματια) - 200 γρ κουβερτουρα
- 200 ml κρεμα γαλακτος
- 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη αχνη
- 3 κ.σουπας λικερ της αρεσκειας σας.. εγω εβαλα αμαρετο
- 2 χουφτες καρυδια χοντροκομμενα
- 2 χουφτες φουντουκια χοντροκομμενα
- Τρουφα ή ξηρους καρπους για το πασπαλισμα
- 1/2 πακετο μπισκοτα τριμμενα πτι-μπερ
Εκτελεση - Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει παντα σε χαμηλη θερμοκρασια, ριχνουμε την κουβερτουρα και ανακατευουμε να λιωσει.
- Τα κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε την ζαχαρη αχνη, ανακατευουμε, στη συνεχεια ρίχνουμε τους ξηρους καρπους, και τελος τα μπισκοτα.
- Τα ανακατευουμε καλα, και βλεπουμε οτι εχει γινει ενας πηχτος χυλος.
- Τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν, και μετα τα βαζουμε στο ψυγειο 1/2 με 3 τεταρτα της ωρας, ωστε να μπορεσουμε να τα πλασουμε στρογγυλα μπαλακια.
- Αφου εχουν ηδη κρυωσει, τα πλαθουμε μπαλακια και τα πασπαλιζουμε με τρουφα σοκολατας ή χρωματιστη, καθως επισης τα πασπαλιζουμε με τριμμενους ξηρους καρπους ή κουβερτουρα σε νυφαδες.
Τα διατηρουμε στο ψυγειο μας.
Καλη επιτυχια!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9194 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |